Milyen egy szobában lenni egy újszülöttel?
19 hónap lesz a két gyerkőcöm között, más csak másfél hónapunk van vissza, nagyon parázok...
Kisfiamnál pár hónapja sikerült elérni hogy aludjon rendesen éjszaka és nappal is... Hozzá nem akarom berakni a pici lányt addig amíg ki nem alakul az alvása. Amíg éjszaka többször kell etetni stb... addig valahova máshova kellene őt raknom. A nappaliba gondoltam, de talán ott mégsem lenne jó. Kizárásos alapon marad a hálószobánk, aminek nagyon nem örülök de sajnos más lehetőség nincs.
Milyen együtt lenni egy újszülöttel egy szobában? Mi szeretünk este tv-zni, beszélgetni stb... nekünk ez a kikapcsolódás és a közös program. Újszülött mellett lehet nézni a tv-t? A férjek hogy bírják ha éjszaka felsír a baba. A férjem megszokta hamar a kisfiamat aki a másik szobában sírt fel éjszaka, ezt is megszokja majd?
Aki az elején maguk mellé vette a picit, vagyis egy szobába, az mesélne? Köszönöm.
Van egy 1,5 éves fiam, és nem sokára születik a második baba. Mi úgy leszünk addig amíg a kicsi át nem alussza az éjszakát, h a nappaliban a fiúk, mi meg a hálóban a picivel. Nem akarom, h a fiam is X alkalommal keljen éjjel.
Amikor a fiam csecsemő volt, nagyon sokat aludt a nappaliban, ahol mi simán néztünk filmet, egyáltalán nem zavarta, nem ébredt fel rá. Lehet azért is tud most is simán aludni, amikor már reggel 7-8 körül mennek itt a munkagépek (villamos sínek bontása jipppi).
Fiam is persze éjjel a hálóban aludt velünk. Apja néha kiköltözött a nappaliba, m nem bírta, h éjjel sírás van, így senki nem aludt akkor.
Hát, ez így nem egyszerű 2 gyerekkel szerintem, de én addig semmiképp nem fogom egy szobába rakni őket, amíg a pici át nem alussza az éjszakát. Mellette meg tudsz tv-zni, gépezni, beszélgetni simán, de a nagyobbnak nyugis alvásra van sztem szüksége.
4.
egy újszülöttnek minden új, minden szokatlan, van olyan nehéz, mint a férjed megterhelő fizikai munkája. szerintem ez max úgy merülhetne fel, h ő megy külön szobába (a hálótokban) és ti költöztök ideiglenesen a nappaliba. ha ennyire fontos a kényelem, meg a hely, meg a ti kettőtök kapcsolatának előtérbe helyezése, akkor lehet, h ésszerűbb lett volna egy gyereket vállalni, akivel a ti szempontjaitok szerint is kényelmesen elfértek. ő nem tehet arról, h szerinted nincs elég hely az érkezésével
Kedves 5.
Köszönöm szépen de erre nincs szükségem... Azért mert nem vagyok ős anya még rossz anya sem vagyok. Tudatosan vállaltuk a második babát, szeretjük őt is, ez a felmerült probléma pedig csak időleges. Ha érdemben nem tudsz segíteni, nem akarod megérteni a helyzetünket vagy a felfogásunkat nem kell írni.
Látod, mások is tudtak normálisan írni, amit köszönök is.
Itt most nem azt kellene forszírozni, hogy nekünk miért is fontos ennyire az intim szféránk, nekünk az a felfogásunk hogy addig amíg ápoljuk a kapcsolatunkat mi tutti nem fogunk elválni. Nem fog a férjem sem külön szobába költözni, milyen is lenne az már... Azért mert vállalunk két gyereket még nem kell elhidegülnünk egymástól és elválni. Nekünk fontos hogy megmaradjon a család.
5.
a világért nem akarok kötekedni, de ha te így érzel elve, akkor azoknak az anyáknak a tapasztalatai se lesznek mérvadóak, akik itt válaszolnak és mindannyiuk el se tudta volna képzelni, h ne velük legyen a kisbaba. tisztelem, h más a felfogásod, de ebben az esetben a tapasztalataid is mások lesznek, mivel az egészről másképp érzel, mint az itt válaszolók, akik számára ez természetes és nem úgy álltak hozzá, h "valahova máshova kellene őt raknom... Kizárásos alapon marad a hálószobánk, aminek nagyon nem örülök de sajnos más lehetőség nincs."
Ilyen értelemben meg a kérdés is felesleges, mert mindenki a saját világát éli meg és másképp viszonyul a gyerekéhez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!