Miért pelenkázzák mostanában 2 éves korukig a babákat? Én anyukám szerint 9 hósan szobatiszta voltam. NEM provokálni akarok, tényleg érdekel.
Szia!
Sajnálom, hogy ilyen sokan bántanak! Én 10 hónapos voltam mikor már tudtam szólni, hogy bilizni szeretnék. Persze volt pár baleset, de 1éves koromra már simán ment minden és onnantól kezdve nem hordtam pelust.
Valóban elkényelmesedett mindenki, és mindig az aktuális divatot követik a tömegek. Pl pár éve még csak 3 óránként lehetett szoptatni, ma pedig igény szerint a "menő".
Én is anyukám módszerét fogom követni a szobatisztaságra való szoktatás terén.
Jó babázást neked!
Azoknak akik szerint 1 éves kor előtt korai a biliztetés!
Kedves kérdező! Az éremnek mindig két oldala van, ezen az oldalon bármit kérdezel (mindegy milyen stílusban), lesznek olyan válaszolók akik finom fogalmazva is elküldenek a sunyiba! És olyanok is, akik egyetértenek veled.
Kérdeztél és válaszoltunk, dönts szíved szerint.
Szerintem is érdemes biliztetni, amint tud ülni.
Kedves 15:08as! A menő szándékosan került idézőjelbe! Én is igény szerint szoptatok. Ráadásul kizárólag anyatejet kap a kicsi, se tea, se víz se semmi!
Sok hasonló vitát indíthatnánk, pl: hozzátáplálás, mikortól, mivel kezdve VAGY testvérek kis vagy nagy korkülönbséggel ESETLEG együtt aludjon az anya a babával, vagy a baba helye a kiságyban van stb stb
A menővel azt akartam kifejezni, hogy a világ folyamatosan változik, ami évekkel ezelőtt jó volt és tuti az mára elavult és káros is.
Gratulálok a két gyermekhez és további szép napot neked!
15:14
van ebben a cikkben is sok igazság.
szerintem az okos ember észreveszi, hogy mikor akarnak velünk megvetetni egy terméket és mi az, amire valóban szükségünk van. lehetséges, sőt biztos, hogy a pelenkagyártók is próbálják belénk sulykolni, hogy minél tovább vegyük a pelenkát. (meg a babavizet, holott a Mo-i, bpi víz jónak mondott. nyugodtan ihatja a gyerek. mert most nem arról beszélek, amikor a kerti kútból itatják a gyereket, aztán csodálkoznak, hogy beteg lesz. de az a lényeg, hogy a babákat sem kell túl félteni, mert lehet, hoyg azzal ártunk nekik)
Szia
Anyukám szerint én 14-15 hósan lettem nappalra szobatiszta és kb 18 hósan éjjelre. Az elmondása szerint sok bölcsistársamat azonban még sokáig pelusozni kellet.
Manapság szerintem is nagy szerepe van a kényelmes pelusoknak abban, hogy későbbre tolódik a szobatisztaság.
Abban is egyetértek az előttem szólókkal, hogy az erőltetés inkább káros, semmint hasznos és hogy minden gyereknek más a fejlődési üteme.
A lányom 16 hónapos. Kb a szülinapja környékén kezdett el szólni, hogy "kaka" - mikor már bement. Most ott tartunk, hogy már az ingernél is szól - viszont a bilibe nem hajlandó termelni. Játszik vele, bilizteti a babáit, ruhában/pelusban ráül és imitálja a cselekvést: nyom, vagy mondja hogy csurog stb... de ennyi és én egyenlőre megelégszem ennyivel. Pedig érdekli a téma, jár velünk wc-re, nézi ahogy lehúzzuk, mesélünk róla, hogy hová kerül amit lemos a víz stb... Úgy gondolom, kicsit még tart attól, hogy az ő "testének a része" így eltűnjön. De majd megérti, és abban biztos vagyok, hogy erőltetéssel nem érnék el nála semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!