1 hét múlva leszünk 3 hónaposak és még nem tartja a babucim a fejét. Én lusta csecsemő voltam. Már 1 éves elmúltam mikor járni kezdtem. Lehet, hogy ezt tőlem örökőlte?
Tényleg nem jó a negy súlyfelesleg. Az én kislányom 17 hetes és csak most lett 6 kg. Mindenképpen tornásztasd, tedd sokat hasra úgy nézelődjön, akkor is ha sír egy picit, lassan elkezdheted az ülésbe húzást is gyakorolni. Ha teheted vidd babaúszásra!
Gyógytornász anyuka
Először is a hipotonia nem ideggyengeség, hanem izomgyengeség.
Másodszor, az én gyerekem is 6 kilós volt 3 hónapos korában(3 kilósan született), és teljesen arányos, husi baba volt és most is az. Ettől függetlenül megfelelő a mozgásfejlődése.
Harmadszor, anyatejes babát(már ha a kérdező babája anyatejes) nem lehet, nem tudsz diétáztatni!! Ez hülyeség! Úgyis annyit eszik, amennyire szüksége van, ha túleszi magát, visszabukja. Ha intenzíven elkezdenek mozgolódni a babák, akkor úgyis csökken/stagnál a hízás, inkább erősödnek, megnyúlnak. Szerintem ne aggódj a súlya miatt. Hány centi hosszú a baba? (Természetesen a kóros elhízás -ahogy az előbbi hozzászóló kolléganő írta- odafigyelést igényel, de sztem a te babád esetében erről szó sincs.)
Negyedszer, ha hasonfekvésben egyáltalán nem tudja megemelni a fejét, megtartani így egy kicsit, nem tudja átfordítani egyik oldalról a másikra, akkor valóban szakemberhez kellene fordulnod.
Másik gyógytornász anyuka :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!