A baba születése után hogy volt ez nálatok?
A baba születése után hogy történtek a látogatások? Milyen sűrűn mentek a nagyszülők, meddig maradtak? Felébresztették azért a babát, mert vendég volt?
Mikor engedtétek elvinni sétálni a nagyszülőknek a babát, hogy ti tudjatok pihenni?
Egyáltalán hogy volt nálatok az első fél év?
Mi nem csináltunk belőle nagy ügyet. Messze lakunk a szülőktől, így a kórházba nem jöttek, de az én szüleim első nap eljöttek látogatóba, amikor hazajöttünk (csak pár órára megnézni a babát), másnap meg a férjem anyukája jött (ő pár napot maradt, ha jól emlékszem). 5 naposan már elvitte sétálni a babát. Mi ebben olyan szörnyű? Ha megbízol benne, nincs semmi gond. Lementek, itt a környéken sétalgattak egy órát, visszajöttek. Én örültem neki.
Óriási rokonságunk nincs, szóval csak a szülők jönnek. Mi a baba 5 hónapos korában vágtunk neki először látogatásnak (3 órás kocsiút).
Tartós segítségünk nincs, havi egyszer mindkét nagyszülő szokta látni pár napra a kicsit. Olyankor főleg ők foglalkoznak vele (séta, játék, időnként etetés), hogy legyen egy kis kikapcsolódásunk. De mi is ott vagyunk, nem hagytuk ott egyelőre egyedül sosem (most már másfél éves).
7-es válaszoló, én csak a saját tapasztalatom tudom elmondani.
Szerintem az a gond, hogy sok anyuka, legyen édesanya vagy anyós szeret mindenbe belekötni.
Sok anyós szerint a feleség sosem fog tudni úgy gondoskodni a fiáról, ahogy ő tette, és sok anya szemében a lányuk sem nő fel.
És ilyenkor jönnek a kéretlen, hasznos tanácsok. Ezek után pedig nem sok kedve van az embernek a gyakori látogatásokhoz.
Félreértés ne essék, napi szinten beszélünk telefonon a szülőkkel, és ez nekünk bőven elég.
A gyerekkel kapcsolatban is adnak tanácsot, de soktól már most feláll a szőr a hátamon. Pl. mikor anyósom azzal jön, hogy ne vegyem fel a gyereket, ha sír, csak 4-6 óránként ettesem meg, egyébként hagyjam a kiságyba, majd megunja, és abba hagyja.
Anyu szerint 1 hetesen már almát kell adni a gyereknek, hogy rendesen hízzon.
És igen, ezek után valahogy szeretném bebizonyítani, hogy képes vagyok gondoskodni egy gyerekről.
A kisfiam hamarosan fel eves lesz,ugyh leirom.:-)nalunk a nagyszulok 200 es 650kmre vannak.rajtam es az apukajan kivul meg senki mas nem vigyazott ra!bevallm neha jo lenne de ez a mi elethelyzetunk,meg kell oldani.a babat nem keltettuk fel akarki is jott.bar en mondtam h hat hetig senkit nem akarok latni.korhazba is a nagymamam,nagypapam,anyukam es a baratnom jott be.kb.azt se tudtam fiu vagyok v lany...ami fontos ha mennek latogatok h mindig a babat nezd.vegul egy honapis volt a fiam mimor anyosomek eljottek itt is aludtak.en megmondtam a paromnak h ne haragudjon de en keptelenvagyok nekik haromfogasos menusort fozni stb.igy en csak a babaval foglalkoztam,ok foztek.
de ez sztem miden csaladban mas.nem mindegy h a szomszed utcaban lakik a kedves mama es o is meg tudja ismerni az unokat.v ugy mint nalunk h kb.havonta egyszer latjak.az en szuleim eddig 3* lattak de ok nagyon messze laknak.mikor naluk voltunk latogatoban volt egy program ahova nem tudtuk vinni az akkor 10hetes babankat akkor apukamekra hagytam.de minden percben ott jart az agyam h mi lehet vele?!aztan persze semmi..tok jol elvolt:-)es most kezdem azt erezni h jo lenne egy egy szabad oracska.
Na mi a nagy átlagtól eltérünk, mert mi szerettük,hogy jönnek látogatni. Aznap ahogy hazajöttünk, eljöttek, megnézték a fürdetést, hoztak enni, itt voltak egy órát és mentek. Aztán kb. 2-3 naponta eljöttek! Hol az én szüleim, hol a férjem anyukája vagy a tesója. Sőt egy hét után mi mentünk a babával vasárnapi ebédre anyukámékhoz. Én örültem,hogy ha nem volt otthon a férjem,hogy van társaságom.
Persze nálunk is vannak, voltak olyan "tanácsok", amikből nem kértem, de én ezt letisztáztam mindkét nagyival! Egy hónapos volt a fiam, amikor már anyósomra hagytam két órára,hogy elintézzek egy-két dolgot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!