Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet a babának mindkettőnk...

Lehet a babának mindkettőnk vezetéknevét adni (kötőjellel) , ha sem a férjem, sem én nem így vettük fel a nevünket?

Figyelt kérdés
Remélem, érthető a kérdés. :-)
2008. aug. 5. 11:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én sem vettem fel a párom nevét, de nekünk már akkor meg kellett mondani mi lesz a csemete vezetékneve, amikor bejelentkeztünk esküvőre. Kicsit meglepő is volt. Szerintem anyakönyvi hivatalban kérdezz utána. Elvileg egyébként lehetséges, hogy mindkettőtök vezetéknevét megkapja a baba.
2008. aug. 5. 11:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy nem. Én is a férjem vezetéknevét vettem fel és a kislányunknak a kettőnk vezetéknevét akartuk adni kötőjellel, de az anyakönyvvezető azt mondta, hogy nem lehet. Később van rá mód, hogy x ezer forintért módosítást kérni.
2008. aug. 5. 11:48
 3/8 anonim ***** válasza:
csak a te vagy a férjed nevét lehet sajnos ebben az esetben adni a picinek.
2008. aug. 5. 12:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet. Azt nem tudom, hogy hogyan kell elintézni, az anyakönyvi hivatalban megmondják, de ismerek egy párt, ők nincsenek is összeházasodva és a baba mind a kettőjük vezetéknevét viseli!
2008. aug. 5. 12:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, lehet, nekünk is így van. Férjemnek és nekem is megmaradt az eredeti nevem az esküvő után is, viszont a májusban született kislányunknak mindkettőnk vezetéknevét adtuk. Ezt a mai helyesírási szabályok szerint csak kötőjellel lehet - legalábbis nekünk ezt mondták az anyakönyvi hivatalban.

Ha az esküvő előtt esetleg még máshogy gondoltátok, akkor bármikor később lehet módosítani 2000 Ft körüli illeték ellenében. Mindketten kelletek hozzá igazolvánnyal abban az Anyakönyvi Hivatalban, ahol a házasságkötés történt.

2008. aug. 5. 14:46
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Elég kiegyenlített volt a mezőny, de most az "igen" válaszok felé billent a mérleg..:-)
2008. aug. 5. 14:50
 7/8 anonim ***** válasza:
2008. aug. 5. 15:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan kaphatja! Én sem vettem fel a férjem nevét, ő sem az enyémet, a kisfiunk pedig a mi (2)vezetéknevünket kapta (kötőjellel írva.) (Pl: apuka: Arany János; anyuka: Kovács Irén => Arany-Kovács X.)
2008. aug. 5. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!