15 hónapost hogy lehetne rávenni arra, hogy megfogja a kezem, ha sétálunk?
Jajj, tényleg, igazad van, annyira különbözőek a gyerekek!
Az enyém ilyen, eleven, ezek szerint ezzel együtt kell élnem. :D Csak olyan rossz, hogy néhány anyuka olyan szúrós tekintettel néz rám a játszótéren, ha elkezd a fiam rohangálni a kislapáttal a kezében... Kapkodják félre az útjából a gyerekeket (pedig még SOHA senkit nem bántott, sőt, magában sem tett kárt), de ilyenkor olyan rossz anyának érzem magam, amiért képtelen vagyok fegyelmezni őt... Hiába rohanok utána, esélytelen, hogy azt csinálja, amire kérem.
Remélem idővel tisztelni fog... Valahogy...
Épp a napokban gondolkoztunk el mi is a férjemmel ezen. Lányunk majdnem 15 hós, de épp ilyen módon viselkedik, ha bárhova megyünk. Én is "szégyenkeztem", mikor láttam más fegyelmezett gyereket, a szüleik mellől el sem mozdultak, mi meg a bokrok alatt, sárban, stb. És hiszti van, ha akadályozom. Persze nem hagyjuk mindent csinálni.
A látvány viszont tényleg csalóka, a minap egy "túl rendesen" viselkedő anyukát meg is kérdeztem mennyi idős is a gyerek, erre majd fél évvel volt több a lányomnál, pedig méretre egyformák voltak....na mondtam is magamban "így már könnyű"....kitartást, fárasztó időszak, én tudom.....
Köszönöm a válaszokat.
Én is találkoztam egy anyukával, aki mellett szépen sorban jöttek a gyerekei (3), a kislánya pedig odajött hozzánk, és megnézte a fiamat, aki akkor is a kocsiban ült. Az anyuka kérdezte, hogy mennyi idős a fiam, akkor derült ki, hogy az ő kicsi lányával egykorú. Megdicsértem, hogy milyen okosan tud sétálni a többiekkel, erre az volt a válasz, hogy "Igen, mert 3. gyerek"...
Viszont előtte egy nagypapa szabályosan "kikiabált" minket a homokozóból (ahol előtte csak mi voltunk, ők később jöttek), mert az ő 2 éves unokája is odajött játszani, a fiam pedig elkezdte összegyűjteni a homokban lévő szivarfa-terméseket (amik még zöldek, ergó puhák voltak), mert szerinte azzal ki fogja szúrnia többi gyerek szemét a fiam. :( Olyan rosszul esett. Ezt hallotta egy másik anyuka is, aki a homokozó mellett üldögélt és főzőcskézett a 3 év körüli lányával, és később rajta is láttam, hogy félti a fiamtól a lányát, aki tök ártalmatlanul odament megnézni (már üres kézzel), hogy mit csinálnak. :(
Pedig nem közveszélyes a fiam, csak eleven, és minden érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!