Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen a jó babakocsi?

Milyen a jó babakocsi?

Figyelt kérdés
kerlek adjatok 5leteket..29hetes vagyok s megkene lassan kezdenem a vasarlast...Amugy valami konyen osszcsukhatosra gondoltam..de valmi olyanra gondolok amit ami kesobb is jo neki..
2008. aug. 4. 23:13
 1/2 anonim ***** válasza:

A jó babakocsi: Kényelmes, tágas a babának ( főképp ha téli baba lesz a téli ruházat vastag ) jól tolható mindkét irányból, bolygósítható és fixálható nagyobb kerekek ( átmérő legkevesebb 18-20 cm ), könnyen fékezhezó, huzata mosható, levehető, ötpontos biztonsági öv van benne, könnyen sportkocsivá alakíható, összecsukva eláll a fal mellett vagy a sarokban.

Nekem Bergon kocsim van, az első kisfiamat két és fél éves koráig kényelmesen kiszolgálta, a második mégcsak három és fél hónapos de neki is nagyon kényelmes.

Annó régen mi is vettünk egy városi könnyű kis kocsit melyet a kisfiam már 6 hónapos korára szélibe-hosszába kinőtt pont december kellős közepére. Akkor vettünk Bergont és nálam nagyon bevált.

2008. aug. 5. 08:15
 2/2 anonim ***** válasza:

Többféle szempontot kell figyelembe venned szerintem, mert a jó babakocsi nemcsak a baba, hanem a te igényeidet is kell, hogy szolgálja.

1. Milyen útviszonyok vannak ott ahol közlekedni fogsz vele. Ha rosszabb akkor jó nagykerekűt kell venned. Legyen bolygósítható és fixlható is a kereke.

2. Autóval mennyit közlekedsz és milyen kocsitok van. Nem mindegy, hogy befér-e a csomagtartóba vagy sem...

3. Hanyadik emeleten laktok, illetve van-e lift, vagy sok lépcsőn kell cipelni. Mert sok kocsi pl. a liftbe is nehézkesen fér be, vagy pedig annyira nehéz, hogy nem tudod a lépcsőn hurcibálni.

4. Ha nincs hozzá mózeskosár akkor fontos, hogy teljesen vízszintesig tudd dönteni a háttámláját, hogy újszülöttkortól lehessen használni.

Szerintem érdemes felállítani egy követelménylistát úgymond aminek az te szempontodból ideális babakocsinak meg kellene felelnie, végül el kell döntened mekkora az a maximális összeg amit rá tudsz illetve rá akarsz szánni.

Ha ezek a kritériumok a rendelkezésedre állnak akkor bármelyik bababoltban tudnak neked segíeni. Én úgy csináltam, hogy elmondtam az eladónak, hogy ilyen és ilyen feltételekkel max. ennyi pénzért mutasson nekem babakocsit.

Sokféle babakocsimárkát, tipust fogsz itt hallani, olvasni, de mindenkinek más az igénye és lehetősége, nehéz az igazán jó megoldást megtalálni. És végül csak a baba érkezése után derül ki igazán, hogy jól döntöttél-e.

2008. aug. 5. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!