Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos korától köpi ki...

Hány hónapos korától köpi ki babátok a fogkrémet fogmosáskor? És ha nem köpi az nem okoz bajt?

Figyelt kérdés
A kisfiam 2 éves és még mindig nem hajlandó a fogkrémet kiköpni.Nem okoz ez valami bajt a szervezetében? Mert hát azért van benne sokminden fluorid stb.
2010. jan. 10. 23:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Gondolom gyerek fogkrémet adsz neki.Ha kárt tenne bármijében akkor nem fogkrémnek hívnák és főleg nem lenne adható X korú gyermeknek.

Semmi baja nem lesz tőle.30 éves vagyok és gyerekkoromban mi(a többi gyerek és én) is ettük a fogkrémet(gabi).Annál sz@rabb minőség azthiszem nincs.

Persze azért ne tégy neki sokat a fogkefére.Ha nem akarja kiköpni,pedig tudná, akkor próbáld elmagyarázni neki miért kellene így csinálnia, esetleg rendezzetek köpő verseny.Ki tudja messzepre vagy magasabbra spriccelni a vizet.Talán ettől megjön a kedve.

Üdv: 2gyerekes anya

2010. jan. 11. 06:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Vannak olyan gyerekfogkrémek, amelyekben nincs fluor, hanem helyette xilit van (PL. Nenedent). A fluor nem ürül ki a szervezetből, de ha csak keveset teszel a fogkefére (mármint fogkrémet), nem árt.
2010. jan. 11. 07:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha fluoridos a fogkrém, akkor jobb, ha nem nyeli le.

Nem véletlenül van ráírva, hogy ne nyelje le.

Inkább olyat adj neki, amiben nincs fluorid. Abból nem lehet baj. Csak ilyen kevés van.

2010. jan. 11. 11:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi Gabit használunk, picit teszek csak rá, éppenhogy csak megkenem a fogkefét és az is olyan szépen felhabosodik ahogy dörzsölöm a fogához! Először megmosom neki én, aztán meg ő magának a habbal. Ennyi biztos nem árthat!
2010. jan. 12. 23:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a fogorvos hogy amíg nem köpi ki addig ne használjunk fogkrémet mert a maradandó fogak csíkosak,foltosak lehetnek ha túl sokat eszik belőle.
2010. jan. 12. 23:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vok.A lányom 2 évesen már kiköpte de öblítés nélkül.
2010. jan. 12. 23:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Elmexet használunk. Nem okoz gondot. A kisfiam 27 hós korától köpi ki. Azóta szívesen játszik öblögetőset a kádban is.
2010. jan. 13. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!