Hány hónapos korától köpi ki babátok a fogkrémet fogmosáskor? És ha nem köpi az nem okoz bajt?
Figyelt kérdés
A kisfiam 2 éves és még mindig nem hajlandó a fogkrémet kiköpni.Nem okoz ez valami bajt a szervezetében? Mert hát azért van benne sokminden fluorid stb.2010. jan. 10. 23:18
1/7 anonim válasza:
Gondolom gyerek fogkrémet adsz neki.Ha kárt tenne bármijében akkor nem fogkrémnek hívnák és főleg nem lenne adható X korú gyermeknek.
Semmi baja nem lesz tőle.30 éves vagyok és gyerekkoromban mi(a többi gyerek és én) is ettük a fogkrémet(gabi).Annál sz@rabb minőség azthiszem nincs.
Persze azért ne tégy neki sokat a fogkefére.Ha nem akarja kiköpni,pedig tudná, akkor próbáld elmagyarázni neki miért kellene így csinálnia, esetleg rendezzetek köpő verseny.Ki tudja messzepre vagy magasabbra spriccelni a vizet.Talán ettől megjön a kedve.
Üdv: 2gyerekes anya
2/7 anonim válasza:
Vannak olyan gyerekfogkrémek, amelyekben nincs fluor, hanem helyette xilit van (PL. Nenedent). A fluor nem ürül ki a szervezetből, de ha csak keveset teszel a fogkefére (mármint fogkrémet), nem árt.
3/7 anonim válasza:
Ha fluoridos a fogkrém, akkor jobb, ha nem nyeli le.
Nem véletlenül van ráírva, hogy ne nyelje le.
Inkább olyat adj neki, amiben nincs fluorid. Abból nem lehet baj. Csak ilyen kevés van.
4/7 anonim válasza:
Mi Gabit használunk, picit teszek csak rá, éppenhogy csak megkenem a fogkefét és az is olyan szépen felhabosodik ahogy dörzsölöm a fogához! Először megmosom neki én, aztán meg ő magának a habbal. Ennyi biztos nem árthat!
5/7 anonim válasza:
Nekem azt mondta a fogorvos hogy amíg nem köpi ki addig ne használjunk fogkrémet mert a maradandó fogak csíkosak,foltosak lehetnek ha túl sokat eszik belőle.
6/7 anonim válasza:
Utolsó vok.A lányom 2 évesen már kiköpte de öblítés nélkül.
7/7 anonim válasza:
Elmexet használunk. Nem okoz gondot. A kisfiam 27 hós korától köpi ki. Azóta szívesen játszik öblögetőset a kádban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!