Ti mennyi idős korban kezdtetek elmászkálni, elutazni a babával?
Nekünk még nincs gyerekünk, de az egyik rokon nemrég szült, most 6 hetes a baba. Már 3 hetes korában elmentek több napra nyaralni, most is folyton mászkálnak vele ide-oda. Strand, Balaton, vidéki rokonok stb. A gyerek mindig máshol alszik stb.
Nem tudom, hogy én gondolom-e rosszul, de én úgy gondolom, egy ilyen pici babának a legfontosabb az állandóság, és a megszokott, nyugalmas, otthoni környezet. Időben etetni, fürdetni, lefektetni a saját ágyában otthon, nem állandóan máshova hurcolni.
Azért néhány hetet/hónapot csak ki lehet bírni otthon, amíg picit nagyobb lesz a gyermek, amikor már lehet cipelni mindenfelé.
Nagyobbik fiam 4 hetes volt mikor először elutaztunk vele vidékre a nagyikhoz. 250 km, úgyhogy ott is aludtunk a hétvégén (2 éjszaka). Onnantól 2-3 hetente mentünk hétvégekre a nagyikhoz, mivel ők nem tudnak jönni.
A kislányom születése után 6 vagy 7 hetet vártunk az első úttal, azóta 3 hetente szintén ott alszunk egy hétvégét vidéken.
Persze a nagyszülők így is állandóan panaszkodnak, hogy milyen ritkán megyünk... Bőven elég ez anyagilag is, meg egyébként is.
Egyébként a gyerekeket láthatóan nem viseli meg, az utat végig alusszák, a nagyikat meg imádják.
Az 1. válaszoló elég korlátolt.
Szerencsére mi nem ilyenek vagyunk.
Ha a gyereknek jó, ha a családnak így jó, akkor senkinek semmi joga beleszólni, hogy miként élnek.
1-es válaszoló: Egy ekkora babának még pont mindegy, hogy hol alszik, vagy mennyit utaznak vele. Állandóság alatt az a fontos, hogy anya mindig legyen ott, etesse meg, ringassa, legyen hol aludnia nyugalomban, nagyjából be legyen tartva a napi rutin, pl. este fürdetés stb. Nem fogja fel, hogy az most otthon van-e vagy sem. Később válik ez fontossá, amikor már felfogja, de akkor sem úgy, hogy nem lehet vele elmenni sehova.
Nekünk 1,5 hónapos volt, amikor először mentünk nagyszülőkhöz 200 km-re. Előbb is mentünk volna, de akkor volt a nagy havazás márciusban, ezért eltolódott a látogatás. 2 hetet voltunk akkor távol, mert mindkét nagyszülőket meglátogattuk 1-1 hétre. Most másfél éves, és rengeteget utaztunk vele. 3 hőnapos volt, amikor engem meghívtak előadadni egy 3 napos konferenciára Egerbe. Fogtuk magunkat, férjem a hotelben volt a kicsivel, és odajártam szoptatni, ők ha jó idő volt, sétálgattak a városban. Semmi baja nem lett tőle. Most 4 hetet töltöttünk kint Münhenben, tavaly is végignyaraltuk a nyarat, másfél hónapig nem voltunk otthon.
Nem lett semmi baja a gyereknek, sőt, megszokta, hogy bárhol el tud aludni, bármilyen új helyen azonnal feltalálja magát, és élvezi az új lehetőségeket.
Birom mikor olyan okoskodik es velekedik mas szulorol akinek meg nincs is gyerek! :D
Hajra, lehet szulni es majd meglatjuk te milyen bakikat kovetsz el es h esne ha megszolnanak. Te lennel a legjobban felhaborodva! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!