Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mennyi idős korban kezdtete...

Ti mennyi idős korban kezdtetek elmászkálni, elutazni a babával?

Figyelt kérdés

Nekünk még nincs gyerekünk, de az egyik rokon nemrég szült, most 6 hetes a baba. Már 3 hetes korában elmentek több napra nyaralni, most is folyton mászkálnak vele ide-oda. Strand, Balaton, vidéki rokonok stb. A gyerek mindig máshol alszik stb.

Nem tudom, hogy én gondolom-e rosszul, de én úgy gondolom, egy ilyen pici babának a legfontosabb az állandóság, és a megszokott, nyugalmas, otthoni környezet. Időben etetni, fürdetni, lefektetni a saját ágyában otthon, nem állandóan máshova hurcolni.

Azért néhány hetet/hónapot csak ki lehet bírni otthon, amíg picit nagyobb lesz a gyermek, amikor már lehet cipelni mindenfelé.

2014. júl. 27. 12:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%
Persze, jól gondolod. Ez a házaspár már alig várta hogy végre ugyanúgy mehessenek szórakozni mint eddig. Tudomásul kellene venni (még szülés előtt) hogy egy kisbabával törődni kell, lemondani dolgokról az ő érdekében amíg kicsi és gyenge az immunrendszere. Van ismerősöm aki nagymamára hagyja pár hetes! babáját és elmennek egy hétre! is nyaralni. (tápszeres a baba, szoptatni nem akarta a nő). Na most kérdem én mi értelme az ilyennek szülni?
2014. júl. 27. 12:48
 2/14 A kérdező kommentje:
Pedig ők már nem gyerekek, mert 30 fölött vannak, és hosszú évek óta tervezik a babát, ami nem jött össze, csak lombikkal. Szóval nem véletlen becsúszott babáról van szó, hanem tudniuk kellett, mit vállalnak.
2014. júl. 27. 12:50
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Nagyobbik fiam 4 hetes volt mikor először elutaztunk vele vidékre a nagyikhoz. 250 km, úgyhogy ott is aludtunk a hétvégén (2 éjszaka). Onnantól 2-3 hetente mentünk hétvégekre a nagyikhoz, mivel ők nem tudnak jönni.

A kislányom születése után 6 vagy 7 hetet vártunk az első úttal, azóta 3 hetente szintén ott alszunk egy hétvégét vidéken.

Persze a nagyszülők így is állandóan panaszkodnak, hogy milyen ritkán megyünk... Bőven elég ez anyagilag is, meg egyébként is.

Egyébként a gyerekeket láthatóan nem viseli meg, az utat végig alusszák, a nagyikat meg imádják.

2014. júl. 27. 12:56
 4/14 anonim ***** válasza:
62%
Mi 2 hónapos korában aludtunk nagyszülőknél először, de már egy hónapos korában is mentünk hozzájuk (50 km-re laknak). Havonta jártunk hozzájuk úgy, hogy ott is aludtunk. De a babánkkal már viszonylag hamar (másfél hónapos korától) mentünk étterembe, délutáni városi programokra, baráti összejövetelekre, munkahelyemre hetente jártunk be és hozzánk is jöttek mindig vendégek, hetente - két hetente itt is aludtak. Strandra mondjuk nem vittük, mert októberben született, de nem is értem, hogy miért mennek strandra, Balatonra, ha még csak 6 hetes a baba, az anyukája még nem is mehet vízbe, most esedékes a hat hetes kontroll, a baba sem nagyon fürödhet még. Mi 8 hónaposan mentünk a fiúnkkal először fürdeni. A fiam bárhol elaludt, mindegy volt neki, csak étel legyen, ne legyen túl meleg, ennyi "kívánsága" volt csak. A napirendet tartottuk mindenhol.
2014. júl. 27. 12:58
 5/14 anonim ***** válasza:
43%

Az 1. válaszoló elég korlátolt.

Szerencsére mi nem ilyenek vagyunk.

Ha a gyereknek jó, ha a családnak így jó, akkor senkinek semmi joga beleszólni, hogy miként élnek.

2014. júl. 27. 13:25
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

1-es válaszoló: Egy ekkora babának még pont mindegy, hogy hol alszik, vagy mennyit utaznak vele. Állandóság alatt az a fontos, hogy anya mindig legyen ott, etesse meg, ringassa, legyen hol aludnia nyugalomban, nagyjából be legyen tartva a napi rutin, pl. este fürdetés stb. Nem fogja fel, hogy az most otthon van-e vagy sem. Később válik ez fontossá, amikor már felfogja, de akkor sem úgy, hogy nem lehet vele elmenni sehova.

Nekünk 1,5 hónapos volt, amikor először mentünk nagyszülőkhöz 200 km-re. Előbb is mentünk volna, de akkor volt a nagy havazás márciusban, ezért eltolódott a látogatás. 2 hetet voltunk akkor távol, mert mindkét nagyszülőket meglátogattuk 1-1 hétre. Most másfél éves, és rengeteget utaztunk vele. 3 hőnapos volt, amikor engem meghívtak előadadni egy 3 napos konferenciára Egerbe. Fogtuk magunkat, férjem a hotelben volt a kicsivel, és odajártam szoptatni, ők ha jó idő volt, sétálgattak a városban. Semmi baja nem lett tőle. Most 4 hetet töltöttünk kint Münhenben, tavaly is végignyaraltuk a nyarat, másfél hónapig nem voltunk otthon.

Nem lett semmi baja a gyereknek, sőt, megszokta, hogy bárhol el tud aludni, bármilyen új helyen azonnal feltalálja magát, és élvezi az új lehetőségeket.

2014. júl. 27. 13:59
 7/14 anonim ***** válasza:
77%
Szintem ésszerű kereteken belül jót tesz a babának ha nem mindig csak otthon van az anyával. Az első utazással megvártuk a 6 hetet mert influenza járvány volt, de már pár hetes korában jöttek látogatni és két utcányira az anyósomékhoz is átmentünk. Kb 2 hónapos kora óta rendszeresen megyünk a mindkét családhoz, imádja ha sokan veszik körül, bárhol elalszik az utazó ágyában. Most 6 hónapos és 2 hét múlva megyünk a Velencei tóhoz vele egy hétre. Anyósomék, sógornőmék a 4 gyerekkel és az én szüleim is lenéznek egy pár napra. Ja és járok vele babamama jógára, és babamama klubba. Imádja!
2014. júl. 27. 14:04
 8/14 anonim ***** válasza:
84%
Nem értem ez téged miért zavar kérdező? Mi is megyünk a 7 hetes babánkkal sokfelé. Ennek ellenére képzeld el, hogy átalussza az éjszakákat, nekem például nem kell altatni, hanem egyszerűen lefektetem és elalszik magától. 4,5 hetes volt amikor a 200 kilométerre lakó nagyszülőkhöz elvittük és ott voltunk 1 hetet. 2 hét múlva pedig nyaralni megyünk 1 hétre. Majd ha neked lesz babád, akkor úgyis úgy csinálod, ahogy te szeretnéd.
2014. júl. 27. 14:19
 9/14 anonim ***** válasza:
76%
Hazamentünk a kórházból, 2 hétig anyukám vitte a nagyot oviba onnantól én. Délutánonként bementünk a játszótérre is sokszor.
2014. júl. 27. 14:31
 10/14 anonim ***** válasza:
64%

Birom mikor olyan okoskodik es velekedik mas szulorol akinek meg nincs is gyerek! :D

Hajra, lehet szulni es majd meglatjuk te milyen bakikat kovetsz el es h esne ha megszolnanak. Te lennel a legjobban felhaborodva! :-)

2014. júl. 27. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!