Akkor éjjel még vizet sem adjak?
16 hós a kisfiam, mióta nem eszik éjjel (kb 8 hós kora óta) azóta iszik. Anyu mindig azt mondja, hogy gondolkodjak úgy mintha a gyerekem is egy felnőtt lenne, olyan mint mi. Én ha szomjas vagyok éjszaka iszok, ha ő szomjas had igyon. Nálunk az a tapasztalat hogy a tápszerrel nem alszik el akkor kér teát, azzal elalszik és utána nem is kér inni éjjel. Ha a tápszerrel bealszik akkor mindig fel kel inni éjszaka.
A mi védőnőnk is azt mondta hogy ne adjak neki, sőt azt ajánlotta hogy adjak a szájába cumit, szerinte az jobb mint az éjszakai teázás-víz ivás, mert szerinte csak nyugtatás képp kell neki az ivás. Egyrészt nem fogom másfél évesen rászoktatni a cumira, másrészt fél évesen szokott le magától róla amikor kijöttek az első fogai, képtelenség lenne rászoktatni a cumira mert nem kell neki.
Adj neki inni nyugodtan, szoktasd rá arra hogy ha éjjel felkel te mész és adsz neki inni, de hagyd is ott, bújj vissza az ágyatokba. Én sem állok felette amíg iszik, a kezébe adom, betakarom és jövök vissza aludni.
A védőnőd biztos úgy gondolja gépeket nevelünk..hát nem hanem élő embereket,gyerekeket!Ugyanolyan látszükséglete a gyereknek éjjel a víz mint a felnőttnek!
Én mondjuk ebben a korban már betettem a kiságyába a feje mellé csöpögésmentes csőrös itatót és kiszolgálta magát éjjel nem keltett fel!Próbáld ki te is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!