Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik olyan, hogy az anyatej...

Létezik olyan, hogy az anyatej táplálóbb, mint a tápszer és abból kevesebb kell?

Figyelt kérdés
Szopizni 80g-ot szokott és alszik tőle, mint a bunda, de tápszerből igényli a 100-120g-ot. Az anyatej táplálóbb és kevesebb kell belőle? Próbáltam utána egy kis pótlást vagy előzőleg lefejt tejcsit, de nem kell neki...

2014. júl. 24. 17:37
 1/3 anonim ***** válasza:
32%

Az anyatej természetes "étel" a babának. A tápszer gyárilag összeállított, semmi természetes anyagot, vitamint nem tartalmazó pótlék.

Ha szopi után elalszik a babád, akkor jól lakott és nem kell neki pótlás.

A babáknak nem egyforma az igénye. Sőt, még napközben is változik, hogy mennyivel lakik jól.

2014. júl. 24. 17:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az anyatej összetétele a baba igényeihez igazodva változik egy napon belül is, és a baba is tudja szabályozni mit egyen: van hogy csak a hígabb, szomjoltó első tejet szívja ki, van hogy a zsíros, laktató hátsó tejet is. Estére pl. nagyobb arányban van ez a zsíros tej, pont azért hogy jóllakjon a baba éjjelre.

Ha megkínáltad, de elég volt neki, akkor mindent jól csináltál, nincs több teendő :)

2014. júl. 24. 18:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is vegyesen ettem. Mivel betegség miatt nagyon kevés volt a tejem - nem bírtam növelni - csak minden második etetésre adtam cicit, ezt mértük is plusz még kapott tápszert. Napközben cici után összesen kb: 30-40 ml-vel kevesebbett tápit ivott mint, ha csak tápit kapott. Ha néha még is beletöltöttük, hatalmasakat bukott. Az esti etetéseknél érdekes már nem így volt.
2014. júl. 25. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!