Hány hónapos kortól adhatok tejtermékeket/tej, joghurt, túró/a 6 hónapos babámnak? És milyen fajtát?
Szia!
Max. igaza van az elöttem szólónak 1 éves kór elött ne.
Néha lehet nagyon jó minőségű sajtot adni, de mást nem.
Kutatások bizonyítják, hogy diabetes és autóimmun betegséget stb okozhat, malyd a késöbbiék folyamán. Még a felnötteknek is káros a tej. De a neten utána nézhetsz és megdöbbentő adatokat láthatsz.
Akár mikor kezded is el, a sorrendiséget érdemes betartani. Az biztos, hogy tejet leges legutoljára. (Bár én épp itt az oldalon olvastam nemrég, hogy egy anyuka 3 hónapos koruktól adott tejet a gyerekeinek...)
Először margarin (abban is van tejpor, bár nem számít direkt tejterméknek, bár mivel valszeg nem eszik még olyat, amibe tehetnéd, későbbre tolhatod), aztán sajt (belereszelheted főzibe, először trappista), aztán tejföl, majd túró (előbb sovány, aztán jöhet a zsírosabb is), kefír, joghurt, végül tejtejszín.
Akiknek nincs gondjuk a tej megemésztésével, azoknak valószínűleg a sorrend felborításából nem lesz bajuk. Azért tudom, hogy ez "megterhelés szempontjából" a jó sorrend, mert a lányom tejfehérje allergiás, és ebben a sorrendben tudta szép lassan elfogadni a szervezete, tejet és tejszínt még nem kaphat...
Valószínűleg tejet akkor sem adnék egy éves kora előtt, ha nem lenne tej allergiája, és 7-8 hós kora előtt más tejterméket sem.
A kiskönyv közepén van egy hozzátáplálási táblázat, az irányadónak nem rossz szerintem, bár nyilván az is számít, hogy mivel és hogyan tápláltad előtte.
Jó kóstolgatást!
16:07, 16:10-es ugyanaz vagyok, közbe jöttek mások is, bocs.
A margarin valóban "növényi", de a Liga margarin az egyetlen olyan termék, ami nem tartalmaz semmilyen tejszármazékot. És igen, mi már jóval egy éves kor után kezdtük, olyankor már jó volt a kenyérre kenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!