Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák titeket nem zavar...

Anyukák titeket nem zavar amikor a nap 24 órájában ti vagytok a gyermekkel és az apukának nem kell besegítenie és egész nap csak pihen amíg ti gürcöltök?

Figyelt kérdés
A gyerek mellett megfőztök neki, kiszolgáljátok, mostok takarítotok utána.

2014. júl. 20. 09:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

bocsi,h megkérdezem,de régen mi volt?

mi annó is együtt takaritottunk,mindig "felirom",hogy mit kérnék tőle(nem kell nagy dolgokra gondolni-bőrönd felrakás..stb-és a többin megosztozunk.ha látja ,h megmaradt a mosatlan(morog egyet,mint a bolhás kutya)-aztán simán nekiáll.főzni is szokott,ha megkérem vasal.ha egyszerűen nem csináldád,mit szólna?

2014. júl. 20. 11:18
 12/19 anonim ***** válasza:
98%

Én nem értem.... Minden rossz indulatú él nélkül, az ilyeneknek minek szültetek gyereket? Vagy szólj neki kérdező (plusz egy-két válaszoló) vagy viseld el.

Nálunk ilyen nincs. A párom napi 8 órát dolgozik (fizikai munka), hazajön, pihen, kifújja magát, és aztán ő IS foglalkozik a gyerekkel, felváltva tesszük tisztába, minden másnap ő fürdeti. Hétvégén ő kel hozzá reggel, míg én pihenek, mindezt külön kérés nélkül!!! Ezáltal nekem is van időm pihenni, és neki is jobb felesége leszek!!

Anyukák!!! Nem csak magatoknak szültetek!!! Szűnjön már meg ez az 50-es évekbeli hozzáállás. Olyan nincs hogy neked ez a munkád, neki meg az! A gyermek közös, a feladatok-felelősségek közösek!!!

Kérdező, szerintem ülj le és beszéld meg ezt vele nyugodtan. Viszont ha nem tetszik neki, én komolyan elgondolkoznék, hogy mit keresek ilyen ember mellett?! Hidd el, csak neked lesz így egyre rosszabb!

2014. júl. 20. 11:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el sok családban előfordul ez.

Van aki tűr, és 20-30-40 évet él le anyaként és cselédként.

Van aki nem tűr, továbbra is nő és feleség is akar lenni az anyaság mellett. Ilyenkor vagy közös nevezőre jutnak, vagy külön folytatják életüket.

A döntés a tied. Ha neked nem tetszik ahogy most van, akkor változtass!

2014. júl. 20. 11:35
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Sokan vannak akik igy elnek mint ti, kedves kerdezo. Nalunk is ez a szitu. De soha nem ertettem azokat akik azt kerdezik hogy minek szultel neki, nem tudtad elore? Az en parom is varta a babat, folyton azt hajtotta hogy mar alig varja hogy ejszaka felkeljen hozza, dajkalja stb. Aztan megszuletett a baba.... Az elso par napot vegigszenvedtuk egy szobaba, utana nekem kellett az ujszulott babaval kimenni a nappaliba, neki volt utazoagya, en a FOLDON vagy kanapen aludtam. Frissen szulve stb. Semmit nem segit azota sem. Csak elvarasai vannak. Miert szultem neki gyereket? Mert nem ezt igerte!
2014. júl. 20. 12:26
 15/19 A kérdező kommentje:

Igen , pontosan így van kedves utolsó!

Nem tudtuk hogy mi lesz szülés után hisz szülés előtt még nagyon várta az én férjem is csak nem számított rá hogy ennyi mindennel jár egy gyerek.

2014. júl. 20. 12:29
 16/19 anonim ***** válasza:
93%

12-es vagyok. Nagyon sajnálom, hogy ez nem ritka eset. Nem bántásból kérdeztem, hogy miért szültél neki gyereket. Elhiszem, hogy nem volt ilyen, de megérteni nem tudom.

Én biztos radikálisan változtatnék, magyarul vagy felnő a feladathoz vagy ott az ajtó. Ha normális, felfogja és változtat. Ha nem, akkor meg sem érdemel téged.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy amelyik gyerek így nő fel, annak ez lesz a normális, ezt viszi tovább. Ha viszont változtatsz, akkor ha kislány megtanulja hogy ezt nem szabad tűrni, ha kisfiú akkor azt, hogy igenis tisztelni kell a nőket akkor is, ha csak "családanyák".

Remélem változik a helyzet kedves kérdező és többiek.

2014. júl. 20. 13:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Elnézést úgy akartam írni hogy "csak" családanyák
2014. júl. 20. 13:36
 18/19 anonim ***** válasza:
Az én férjem ha itthon lehet, nagyon sokat babázik. És sokat segít itthon. Pedig amúgy alapból nem egy házias típus. De mióta meg van a baba (3,5 hónapos), azt mondta, nekem legyen az első a gyerek, ő mindent elintéz, amit csak tud. Bevásárol, mosogat, segít a babánál is, foglalkozik vele. Főzni nem tudok a kisbabám mellett, de a férjem azt mondta, nem gond, rendeljük a kaját. Neki a kislányunk az első és tényleg mindenben besegít, csak hogy biztos legyen benne, hogy a kicsi nem sír amiatt, mert nekem más dolgom van. Egyébként ez meg a másik véglet, mert ha nagyon a dolgok mögé nézek, itt már tényleg minden csak a gyerekről szól. Én már csak arra kellek, hogy a gyereknek jó legyen. Amíg nem volt babánk, nem segített ennyit a háztartásban, tehát véletlenül sem az az ok, hogy nekem könnyebb legyen.
2014. júl. 20. 21:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Hú ez nagyon nehéz. Nekem van tapasztalatom mindkét oldalról. Az előző férjem semmit nem segített. Sőt! Amennyire várta a babát miután megszületett annyira idegesítette. A babázás emiatt nekem sem volt szép időszak. Hogy miért nem hagytam el? Egyszerű. Anyagiak. Eltartani gyesből egy kicsit és magamat szinte lehetetlen. Mikor nagyobb lett a lányom és jött az ovi akkor léptem. A mostani férjem az ellenkezője. Dolgozik utána segít bármiben. Rengeteget babázik. Elmegyünk valahova akkor átveszi h én is jól érezzem magam. Másabb is a kapcsolatom a 9 hós törpével.
2014. júl. 21. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!