Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kúszással kapcsolatos kérdés....

Kúszással kapcsolatos kérdés. Vélemény?

Figyelt kérdés

2 hónapos a kisfiam.Utál hason lenni.A napokban már én is láttam ha hasra teszem rögtön átfordúl.Ebből kifolyólag a hátáról átfog fordúlni valaha a hasára?Elvileg majd a kúszás is innen fog indúlni nem?

A probléma az hogy bölcsőhalál rizikó nagy nála a sids vizsgálat szerint ezért nem altathatom hason,és csak szülői felügyelettel lehet hason.Napjába azért többször is ráteszem és figyelem,de a kúszás miatt aggódom.Első baba és fogalmam sincs miből mi alakúl ki.Bár azt tudom hogy ez még korai.A válaszokat köszönöm.

2010. jan. 9. 10:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Meg fog majd tanulni hátról hasra fordulni! Ez szinte az első megtanult testgyakorlat a babák körében. A kúszás meg annyira messze van még, ezen felesleges már most gyötörnöd magad.

Sok baba nem szeret hason lenni. Majd ha nagyobb lesz, akkor más lesz, még most elég kicsike.

2 gyermekes anyuka

2010. jan. 9. 11:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! A fiam is utált hason lenni.Nála kimaradt a hasra fordulás.A következő nagy lépés az az ülés volt.Utána ülésből indult a mászás is,de az se tartott soká.Ne aggódj,tudja ő mikor mit és hogyan csináljon.Minden baba máshogy fejlődik,lehet hogy egyszer csak hasra fordul majd a tiéd,vagy mint az enyém kimarad a hasalás.:) ...a te babád se olvasta a szakirodalmat, igaz?
2010. jan. 9. 11:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Az én babám az első hónapban annyira nem szeretett hason lenni, hogy akárhányszor hasra tettük, sírt. Egyhónapos kora után aztán a védőnő tanácsára minden nap a hasára tettük 1-2 percre, hadd erősödjön a nyaka. Hetente párszor gyakoroltattuk vele a hátról hasra fordítást (pl törölközőre fekteted, és szép lassan átgurítod hasra, van pár gyakorlat, elég nehéz lenne leírni, ajánlom a Babamóka c. könyvet). 5 hónapos kora előtt egy héttel egyszer csak segítség nélkül átfordult, azóta is csak forgolászni akar; legtöbbször hason fekve találjuk reggel az ágyában is. (Innentől állandóan be van kapcsolva a légzésfigyelő, mert volt úgy, hogy bedugta a fejét a matrac és a fejvédő közé éjjel, és zihálásra ébredtünk fel.) Még nincs 5 & fél hónapos, és tud egy kicsit hátrafelé kúszni, meg körbe; minden nap produkál valami újat.

Szóval csak türelem, eljön mindennek az ideje :)

2010. jan. 9. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!