Kúszással kapcsolatos kérdés. Vélemény?
2 hónapos a kisfiam.Utál hason lenni.A napokban már én is láttam ha hasra teszem rögtön átfordúl.Ebből kifolyólag a hátáról átfog fordúlni valaha a hasára?Elvileg majd a kúszás is innen fog indúlni nem?
A probléma az hogy bölcsőhalál rizikó nagy nála a sids vizsgálat szerint ezért nem altathatom hason,és csak szülői felügyelettel lehet hason.Napjába azért többször is ráteszem és figyelem,de a kúszás miatt aggódom.Első baba és fogalmam sincs miből mi alakúl ki.Bár azt tudom hogy ez még korai.A válaszokat köszönöm.
Meg fog majd tanulni hátról hasra fordulni! Ez szinte az első megtanult testgyakorlat a babák körében. A kúszás meg annyira messze van még, ezen felesleges már most gyötörnöd magad.
Sok baba nem szeret hason lenni. Majd ha nagyobb lesz, akkor más lesz, még most elég kicsike.
2 gyermekes anyuka
Az én babám az első hónapban annyira nem szeretett hason lenni, hogy akárhányszor hasra tettük, sírt. Egyhónapos kora után aztán a védőnő tanácsára minden nap a hasára tettük 1-2 percre, hadd erősödjön a nyaka. Hetente párszor gyakoroltattuk vele a hátról hasra fordítást (pl törölközőre fekteted, és szép lassan átgurítod hasra, van pár gyakorlat, elég nehéz lenne leírni, ajánlom a Babamóka c. könyvet). 5 hónapos kora előtt egy héttel egyszer csak segítség nélkül átfordult, azóta is csak forgolászni akar; legtöbbször hason fekve találjuk reggel az ágyában is. (Innentől állandóan be van kapcsolva a légzésfigyelő, mert volt úgy, hogy bedugta a fejét a matrac és a fejvédő közé éjjel, és zihálásra ébredtünk fel.) Még nincs 5 & fél hónapos, és tud egy kicsit hátrafelé kúszni, meg körbe; minden nap produkál valami újat.
Szóval csak türelem, eljön mindennek az ideje :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!