Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól nyúlt a babátok a...

Mikortól nyúlt a babátok a játékok, tárgyak után?

Figyelt kérdés

6 hósak leszünk, még mindig semmi.. amit a kezébe adok, szépen megfogja, szájába veszi, nézegeti, két kézzel, de nem nyúl a játszószőnyegen a lelógó játékokért sem, és ha odahajolok fölé és mutatok neki bármit, akkor sem érdekli.

megyünk neurológiára jövő héten, de érdekelne, kinek mi segített, akinek ezzel gond volt.

2014. júl. 18. 17:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A mozgásával hogy áll? Forog, kúszik ilyesmi? Rátok figyel? Mosolyog? Ha a kezében lévő tárgyak érdeklik, nézi őket, meg tudja tartani akkor nem hiszem hogy olyan nagy baj lenne. Az enyém az ágyán lévő zenélő forgót kezdte először nézegetni. Próbálj mindenféle dolgot mutatni neki. Az enyém most legjobban a popsitörlős zacskóért és a távirányítóért nyúlkál :-) Ne aggódj, nagyon megérzi a baba. Szorítok hogy ne legyen nagy gond. Majd írd meg hogy mit mondtak a neurológián.

A videós kislány anyukája

2014. júl. 19. 09:40
 12/16 anonim ***** válasza:
1-es vagyok! Tényleg a mozgásfeljődéssel mi a helyzet? Az én babám 6 hósan oda-vissza forgott, kúszott, és felült. Egyébként ha kell is tornáztatni, sztem nem vagytok elkésve. Hallottam olyat aki 10 hónaposan vitte dévényeshez a babát mert nem kúszott-mászott-ült-állt, és hamar behozott mimdent.
2014. júl. 19. 18:34
 13/16 A kérdező kommentje:

utolsó, gondolod, hogy inkább ide írogatok, mintsem tegyek valamit?

jövő hétre bejelentkeztünk szemészetre és neurológiára.

annak ellenére, hogy már kétszer voltunk neurológián és már több alkalommal jártunk dévényesnél is, mégsem hozott még eredményt. tehát aggódom, és igenis cselekedtem eddig is és ezután is fogok. de szerintem a kérdésem alatt is egyértelműen leírtam, hogy megyünk jövő héten.

és azt is, hogy érdekelne, kinek mi segített. de köszi az érdemben nem sokat érő válaszodat, máskor megkérlek rám ne is pazarold inkább, mert teszek rá.

2014. júl. 20. 00:58
 14/16 A kérdező kommentje:
bocs, nem az utolsónak szólt, hanem a 10es válaszolónak.
2014. júl. 20. 00:59
 15/16 A kérdező kommentje:

a mozgásával úgy gondolom, hogy minden oké. forog hátról hasra, hasról hátra, mindkét irányba. a játékokat megfogja amiket a kezéhez teszek, és viszi a szájába. nagyon sokat mosolyog, tartja a szemkontaktust is, pár hete elkezdett már kúszni, igaz, még a kezeit nem használja, csak hason van és tolja magát előre a lábával. szóval ebből is gondolom hogy a kezei gyengébbek, mert ott sem akarja használni, továbbá hiányzik a fóka póz is, amikor ugye hason kitámaszt a kezeivel és nézelődik. nagyon sokat van hason és szereti is, de könyököl, nem támasztja ki a kezét.

köszönöm, mindenképpen megírom, mit mondtak. csütörtökön megyünk neurológiára, szerdán szemészetre. (nincs gond, de legalább ezt is kizárjuk, hogy ennek sincs köze ahhoz, hogy nem tud nyúlkálni, csak érzésre fog)

2014. júl. 20. 01:02
 16/16 A kérdező kommentje:

értelmileg minden rendben van vele, nem csak mosolyog, kacarászik, sikítozik, "beszélget" hozzánk is és a játékaihoz is. csak valahogy a karjait nem akarja használni. most egy másik neurológiára megyünk, igaz, fizetős, de talán jobban odafigyelnek majd rá.

hát, mi a felüléstől messze vagyunk szerintem :) igaz, állandóan hasizomból húzza magát, néha szoktam is engedni, annak ellenére, hogy elvileg nem szabad. remélem minden rendben vele és behozzuk ezt a kis lemaradást!

egyébként a 10es válaszolónak még annyit mondanék, hogy a védőnő kifogásolta, hogy nem nyúlkál, akkor még nem is fogott, a doktornő meg mondta, hogy majdnem 6 héttel előbb született, adjunk időt neki, mellesleg pedig akkor már túl voltunk egy neurológiai vizsgálaton, ahol szintén mindent rendben találtak. Egy hónapja volt a kontroll, ahol azt mondták, hogy ez az utolsó határ, hogy még nem avatkozunk be dévénnyel, menjek vissza szeptemberben... na én ezt nem vártam meg és azóta már voltunk háromszor dévényesnél, de még mindig nincs javulás. de köszönöm a bölcs tanácsot, hogy hallgassak a védőnőre.

hiába vittem el mert azt mondták hogy vegyem figyelembe a 6 hetet, és hogy még bőven van ideje behozni.

2014. júl. 20. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!