Bálint, Péter vagy Zoltán?
A komoly dilemma: a Bálintban az tetszik, hogy nem lehet becézni, de a Pétert és a Zoltánt komolyabbnak, szebbnek tartjuk. Viszont a Petitől a hideg ráz, a Zoli még elmegy. Az azonban teljesen lehetetlen, hogy egy Péter nevű kisgyerek ne legyen egy idő után Petike. A Péter mellett viszont ott áll az érv, hogy nemzetközi, míg a másik kettő nem igazán.
Nektek melyik tetszik? Mi jut eszetekbe elsőként ezekről a nevekről? Köszönöm a segítséget! :)
A Bálintot is lehet becézni, mondjuk Balunak. Ismertem ilyen fiút.
Mindhárom név szép. Ha nem tudsz választani, akkor kombinálható is, ha a két név szóba jöhet.
Szerintem többnyire minden vezetéknévhez illik a Bálint Péter kettős keresztnév. Együtt szerintem nagyon jól hangzik.
Bálint.
Régebbi nevekből nekem az András tetszik még azt becézni is lehet.
Köszönöm a válaszokat! :)
Igazatok van a Bálint becézéseiben, bár nekem elsőre eszembe sem jutott volna így. A férjem András, így az tuti nem lesz, pedig nekem tetszik a név, de ő rosszul van tőle, és egyébként sem adnánk ugyanazt a fiunknak, szóval ez kilőve :)
Egyelőre a Péter felé hajlunk.
#5, Nem vettem bántásnak, köszönöm, hogy leírtad a véleményedet :) Tudom, hogy ezek úgymond "átlagos" nevek, de nem vagyok hódolója ennek a mai, adjunk minél különlegesebb nevet a gyerekünknek témának, nem is tetszenek az ilyesmik (amellett, hogy egyáltalán nem ítélem el azokat, akiknek más név tetszik, félreértés ne essék!) Kisgyerekkorom óta ismerem ezeket a neveket, régóta tetszenek is, szerencsére a férjemnek is, így egyértelmű volt, hogy ezek merülnek majd fel. Legyen a személyisége miatt egyedi, szerintem :)
Nézd a Péterrel sincs gond, csak találj neki valami becézést, senki nem fogja Péternek hívni, mindenki becézi majd. De nem muszáj Peti lennie, lehet akár Pepe. A Zoltán is lehet Zozi, Zozó.
Bálint valóban nem becézhető, Balunak esetleg, de az inkább a Balázs beceneve. BEcézésnek még amúgy annyi értelme van, hogy ha többen vannak ilyen névvel, akkor másképp becézve már egyedi, Pepe azért ritka szerintem :) Mondjuk inkább kisállat név, de kisgyereknek is aranyos.
Vagy ha nagyon nem becézhetőt, de nemzetközik akkor pl Alex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!