Tudnátok ajánlani olyan könyvet, ami a babák optimális napirendjével foglalkozik?
kismamablog.hu cikkeit ajánlom. kőbe vésett napirendre azért ne számíts, max. annyi, hogy x idősen hányszor alszik-eszik napközben, de ez is változó gyermekenként.
Én nem mondanám, hogy a gyermek alakítsa a napirendet, inkább azt, hogy harmóniában álljon az igényeivel, legyen egy szilárd alap, de azon belül a korához képest rugalmas
Például nekem másfél éves a lányom, már napi egyszer alszik, ebéd előtt. Ezt szokta meg tehát reggel felkelünk, reggeli, játék, alvás, felkel ebédel, sétálunk utána uzsi játék, fürdés és alvás. De ma például nem volt álmos ebéd előtt, úgyhogy utána aludt, így rövidebb lett a séta.
De az nem jó ha pl órához igazítod, hogy ha megszakadtok is délben ebéd. Mert nem biztos hogy éhes.
A lényeg, főleg ha kicsi babáról van szó, hogy egymás után megszokható sorrendben jöjjenek a dolgok, azon belül úgy alakíthatjátok ahogy nektek tetszik.
Megkérdezhetem mennyi idős gyermek napirendjére vagy kíváncsi? Leírhatom nekünk milyen volt ( ha 1,5 évnél kisebb:))
3-as vagyok, ezeket találtam neked: [link]
Mi hat hetesen annyira figyeltünk, hogy a fürdetés egy adott időpontban legyen, hogy megszokja. Valamint etetések után már nem mindig aludt vissza ilyenkor nézelődött vagy énekeltem neki.
Második gyereknél elvileg "könnyebb", mert gondolom a kisfiaddal van egy kialakított forma, abba kéne beleilleszteni a lányod igényeit (legalábbis ezt olvastam, nincs két gyerekem szóval bocsi ha hülyeséget mondok):):)
Én most vettem meg Jo Frost: A csecsemőkor nagy kérdései könyvet, az egyik választási szempont az volt h van benne minta napirend.
Én még csak most kezdem olvasni, de nagyon jónak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!