Nagyon sokat ártok a babámnak, ha sózom, cukrozom az ételeit?
Nagyon rossz evő, keveset is hízott, gyümölcsből csak az őszibarackot eszi meg, semmi mást a főzelékeket pedig csak úgy, ha van benne só v. cukor. Pedig 1,5 hónapig minden nap próbálkoztam mindennel, de nem kellett. A gyerekorvos mondta, hogy próbáljam meg ízesíteni az ételeit, hátha...és így megeszi, gyönyörűen hízik..., csak félek, hogy ártok neki. Mi baja lehet, ha sósan v. édesen eszi a főzeléket?
7 hónapos.
Hát igazán sem a só sem a cukor nem egészséges.Én szőlőcukorral csináltam neki mindent úgy 1,5 éves koráig v.mézzel.
Ha nem eszik másképp akkor ízesítsd csak ne sokkal.Persze,hogy tehetsz bele kis vegetát is v.a húslevesből is (ha nem túl zsíros,fűszeres)a levet ,a zöldségeket.Mértékkel.
SZIA NEKEM MIND A KÉT LÁNYOM AZON NŐTT FEL AMIT MI ETTÜNK 7 HÓNAPOS KORUK ÓTA AZT ESZIK ÉS SEMMI BAJUK NEM LETT EGYÁLTALÁN NEM VÁLOGATÓSAK MINDENT MEGESZNEK
LEHET HOGY NEM IGY KELLETT OLNA DE HA LENNNE HARMADIK ŐNÁLÉA SEM CSINÁLNÁM MÁSKÉPPEN
Az a baj, és ezt a gyerekorvosodnak kéne a legjobban tudnia, hogy az 1 év alatti csecsemő veséje még nem elég értett arra,hogy a sót és cukrot megfelelően kiválassza. Vagyis állandó túlzott terhelésnek teszed ki. most még nem tudni milyen következményei lesznek, mert ezek nem rövidtávon jelentkeznek. De kialakulhat a korai sózástól korai vagyis gyermekkori magas vérnyomásbetegség ,aminek korai fiatal felnőtt kori szívelégtelenség lehet a következménye. Kialakulhat továbbá a túlzott cukortól vagyis a korai cukrozástól először glukoze intolrerancia, vagyis amikor a magas cukor tatraslmat már nem tudja követni a gyererk inzulinja és ebből lesz gyerekkori Ii tipusú cukorbetegsé. Aztán ebből később kövérség annak és a cukorbetegségnek minden későbbi érszövődményével együtt. Tehát nem most játszol az életével, hanem a későbbi életminőségét befolyásolod negatív irányban. Persze mnden gyereknek más más a tűrőképessége. Nagy fokban tudnak tolerálni dolgokat.
Ezek csak alternatívák nem feltétlen következnek be, de nem baj ha megpróbáljuk megelőzni őket.
Szőlőcukrot használok és pici sót teszek bele, tehát túlzásba nem esek, csak tudni akartam a következményeket.
A gyerekorvos azért döntött az ízesítés mellett, mert még mindig jobb, mintha elkezdene csökkenni a súlya, ő is tudta, hogy mindent kipróbáltam, sikertelenül.
Szia!
A cukor jelentős vitaminhiányt okoz, és egyéb olyan hatásai vannak, amelyek a cukorbetegség fizikai alapja (kell hozzá pszichoszomatikai alap is, de ugyebár ha nem akarom hogy elüssön az autó, mindenekelőtt nem heverészek az út közepén).
A szőlőcukor kicsit jobb, a méz is jobb, a kukoricaszirup még jobb, de az hogy jobb, nem azt jelenti hogy jó is. Javaslom, hogy édesíts Steviával (sztívia), ez egy gyógynövénykivonat, amely édes is. 3000 Ft egy csepegtetős üvegcse, de 14 kg cukornak felel meg, tehát nem drágább mint a cukor. És gyógynövény, sőt a 2. típusú cukorbetegséget gyógyítja.
Törvény tiltja, hogy linket írjak be (felháborító, de megbüntethetnék ezt a website-ot), de a google segít mondjuk így: 'vitamin stevia fda'.
A só kérdése pedig szintén összetettebb annál, minthogy pár sorban az ember összefoglalja. Az elterjedt asztali sók sok kálisót is tartalmaznak (KCl modelkula a NaCl helyett). Ennek rengeteg káros hatása van. A Kálium egy fontos nyomelem, de ellentétben több nyomelemmel, a túl sok megárt. A napi szükséges bevitel 45 mg (80 kg-os ember esetében, viszont testsúlyhoz kell arányítani), azonban még egy liter kóla is grammokat tartalmaz, ez pörgeti fel az embert elsősorban és nem a koffein. Súlyos krízisbe viszi a szervezetet, amelyből ugyan kilábal még párszázszor, de nem a végtelenségig.
A kellő sófogyasztás egyébként megelőzi a hőgutát pl. Csak éppen káros mellékanyaggal van keverve a sónk.
Úgy tudom itt kapható kálisómentes só, ezt már belinkelhetem: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!