Mit tegyek, hogy a 14 hónapos kislányom ne hisztizzen mindenen?
A nevelés csodákra képes. Látom soks szülőnél luxus. Inkább ráhagyják, hogy pl. a boltban megszégyenítse őket a gyerek és idegítse a többi vevőt.
Nem feltétlenül a verésre gondolok, mielőtt még valamelyik mintaszülő megszólna.
Én 50-50%-ban hagyon rá a hisztit vagy terelem el mással a figyelmét, vagy leülök vele játszani, vagy szépen próbálom neki elmagyarázni hogy mit miért nem csinálunk vagy hogy csináljuk.
Nem értek egyet azzal hogy ráhagyom, majd megunja... Nekem furcsa ez a hozzáállás. Nekem is extra hiperaktív gyerekem van, 16 hós és soha nem gondoltam volna hogy egyszer így fog viselkedni, de mint írtam, ritkán hagyom rá a hisztit mert az nem megoldás. Vagyis de... az anyukának a legkönnyebb megoldás...
Amikor sejtem hogy miért hisztizik akkor megbeszélem vele, ha nem tudom hogy miért hisztizik akkor is próbálom megbeszélni vele. Ha egész nap kiabál és visít a semmiért akkor délután már rászólok erőteljes hangon hogy aztán mostmár elég volt... Ez beszokott jönni. Nem üvöltök de határozott a hangom.
26 hetes kismama vagyok, 3 hete végig hisztizi a pelenkázást és az öltözést, már a hasamat is sikerül elég sűrűn megrúgnia. Na múltkor kapott egyet (tényleg egy picit) a fenekére öltözéskor, mérges lettem, mondtam neki a magamét hogy nem igaz hogy nem bír ki 1 percet hiszen annyira sietek és igyekszem. Megfogadtam hogy többet nem kap a fenekére mert nem az a célom hogy veréssel neveljem a gyereket, láss csodát hatott a viselkedésem mert azóta mint a kisangyal úgy segít öltözni, nagyon szépen hagyja magát.
Tudom hogy olyan világban élünk ahol a gyerekre még csak kiabálni sem szabad nem hogy ütni és az anyuka az aki mártír módon mindenki alá rendeli magát, elfelejti hogy ő is ember stb... Én az arany középutat tartom jónak, nézni a saját és a gyerekem érdekeit is. Meg kell találni azt a pontot ami nekem is jó és neki is. Ha ebbe beletartozik az hogy fél évente egyszer ráütök a fenekére vagy a kezére akkor ráütök. Ő a gyerek én az anya. Nem ő a főnök én meg a cseléd...
Nem akarom túl ragozni, a lényeg hogy nem kell mindig extra türelemmel kedveskedni és jópofizni a hisztiző gyerekünkkel, rá kell szólni és nem ráhagyni mert akkor végképp a fejünkre nőnek...
Persze kinek mi, ez az én véleményem. Azért ha a 14 hósodra rászólsz erőteljesen, érte fogja hogy miért is emelted fel a hangod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!