Az anyósok miért nem tartják tiszteletben azokat a döntéseket, amelyekkel nem értenek egyet?
Nem biztos, hogy helytálló a királyi többes, ezért elnézést...
3 gyerekem van, a nagy fél napos bölcsis (vagyis családi napközis, nem elvéve a helyet a dolgozó szülőktől és ezt tényleg a legnagyobb tisztelettel és nem cinikusan írom), a kicsik 1 évesek. Készülök a szakvizsgámra, így néha (2 hetente) a kicsik is benn maradnak a bölcsiben, hogy tanulhassak. A gyerekek nagyon jól elvannak, a nagy már várja, hogy együtt legyenek a bölcsiben is, a kicsik meg élvezik a társaságot, meg a testvérük is ott van, mint "biztos pont". Anyósom szerint kb. sz'ranya vagyok, hogy így oldom meg. De máshogy nem tudom sajnos. A vizsga valahol most kötelező, mert ha viszamegyek dolgozni, akkor még nehezebb lenne, még több időt kellene a gyerekektől elvenni. Máshogy megoldani nem tudom, a férjem, édesanyám (hála Istennek) dolgoznak, így Ők nem nagyon jönnek képbe segítség címén. Anyósom nyugdíjas, de Ő max. 1 gyereket vállal, max. heti 1 alkalommal, Vele sem vagyok kisegítve, mert 2 gyerekkel sem lehet tanulni... Szerinte önző vagyok, hiába próbáltam megmagyarázni, hogy most még könnyebb, mint munka mellett, meg a szakvizsgával majd egyszer többet keresek, amit a gyerekekre fordíthatok, stb. De szerinte így is óriási lelki törést okozok Nekik, tönkreteszem Őket, stb. (Jelzem úgy, hogy az Ő egyszem fia, a férjem 1 évesen már bölcsis volt, mert nem bírta az otthonlétet). De akkor hogy oldjam meg? Pozitív gondolata nincs, csak hogy sz'r úgy, ahogy csinálom...
#4-es hozzászólónak:
Azért, mert van három gyereked, nem kell a konyhába leélni az életed. Barátnőm 3 gyerek mellett elvégezte az orvosit és azóta is a szakmájában dolgozik. Ez csupán annak függvénye, mennyire segítenek be a családtagok a kritikus időszakokban.
Én is járok suliba és van gyerekem is. Anyós nem dolgozik, de már megkaptam tőle, hogy ő nem fog vigyázni a kicsire, mert annnyi dolga van, és mivel tápszeres, majd vigyem el hozzá 1 hétre (szomszéd faluba lakik, 20 km, neki is van kocsija és jogsija is), ő is tudja etetni!!! A gyerek 3 hónapos. Nekem meg se kellett szólalnom, saját fia osztotta ki, hogy ne is álmodozzon és hogy mennyire csalódott benne hogy ilyen anyja van...
Megjegyzem én édesanyám dolgozik hétfőtől péntekig 8 órát és hétvégente 150 km-ről jön el, hogy itt legyen az unokájával és én addig tudjak tanulni vagy házimunka lemaradásaimat pótolni!
#2 vagyok, és vagy valahogy átsiklottál afelett, hogy hol a férjed a történetből? Szégyen ránézve, ha hagyja, hogy az anyja így bánjon a feleségével.
Ilyennek egyet sem szülnék!
" (Jelzem úgy, hogy az Ő egyszem fia, a férjem 1 évesen már bölcsis volt, mert nem bírta az otthonlétet)"
Akkor valószínű legbelül már bánja,hogy anno így tett és most talán próbál valahogy célozni rá,hogy nehogy te is késsőbb megbánd!
Én azt mondom,ha a kicsik is szeretnek ott lenni,nem sürűn fordul ez elő(márpedig 2 hetente az nem sok)akkor ne legyen lekiismeretfurdalásod!
Anyóssal ne foglalkoz,olyankor vedd be a lesz@rom kapszulát mikor csesztet!Én is így szoktam tenni!
Sok sikert a tanulmányaidhoz!!
Köszi a válaszokat még egyszer!
Nem nekem mondja, hanem a hátam mögött. Mi egy kis faluban lakunk, ahol ugye minden visszajut az ember fülébe... Én egyszer nagyon összevesztem anyósommal, akkor helyretettem, hogy ne szóljon bele az életünkbe, azóta nekem nem meri mondani ezeket, csak innen-onnan visszahalljuk. Így nem is ülhetünk le Vele beszélni, mert akkor "eláruljuk", hogy kitől hallottuk, Őt meg nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe hozni. Ezzel a kör be is zárult...
A férjem is többször helyretette, Neki még azért óvatosan csepegteti ezeket a dolgokat, de akkor mindig kiáll mellettem, így mivel látja, hogy nem ér vele célt, egyre ritkábban teszi. Szerinte sz'rjam le, már nem fog megváltozni, mi meg úgy csináljunk mindent, ahogy nekünk jó. Végülis igaza van teljesen, csak az embernek rosszul esik ilyeneket visszahallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!