20 hónapos kislányt hogy lehetne hozzászoktatni a szemüveghez? Vkinek vmi ötlete lenne esetleg?
Miért kell a szemüveg? Mert ha rossz a látása és a szemüveg javítja, akkor állítólag hamar rájönnek, hogy nem rossz dolog, hiszen kinyílik előttük a világ. A kisfiam 21 hónapos, ősz óta kéne hordania a szemcsijét, mert időnként be-beugrik a szeme, kancsalít, főleg, ha fáradt. Hónapokig nem tudtuk ráadni, mert egyből tépte le magáról. Mi ezeket próbáltuk végig:
- apukája is akkor kapott szemüveget, én meg a tesóval napszemüveget vettünk fel, hogy hátha kedvet kap - nem jött be...
- alvás közben próbáltam ráadni, de vagy felébredt rá és vette le, vagy amikor felébredt az volt az első, hogy levette.
- utcán, oviban, mikor mással volt elfoglalva próbáltam rácsempészni, de nem sikerült.
- a tesóját isteníti ő is próbálta ráadni, kb. 3 másodpercig rajta is volt. :)
- próbáltuk azt is, hogy mikor ráadtam, mindenki elkezdte agyondícsérni, hogy milyen cuki, csini, szép, ügyes, stb., de ez sem jött be, sőt, később rájöttünk, hogyha sikerül ráadni, nem szabad szólni, mert akkor egyből leveszi.
- mikor idegenek között volt, pl. a munkahelyemen látogattuk meg a kolléganőimet, akkor szégyenlősebb volt, így nem mert tiltakozni. Akkor tudtam először ráadni hosszabb időre, ez kb. fél-1 óra volt. Ugyanígy a dokinéninél is sikerült még a váróban többször is, ő nevette is, hogyha ezen múlik, menjünk minden nap! :) De persze ahogy szabadban voltunk, nem sokkal utána már ismét levette. :(
- előhozott könyveket, hogy nézegessünk képeket. Mondtam, hogy oké, de vegyük fel a szemcsit, hogy jobban lássuk, így engedte, akkor is közel egy órát rajta volt. Másnap már úgy ment oda az apukájához, hogy mutatta a könyvet és a szemüveget. De ez is csak addig tartott.
- Most ott tartunk, hogyha kimegyünk a szabadba, akkor felvesszük a "védőszemüveget", hogy a bogarak ne repüljenek a szemébe. Szerencsére a múltkor pont egy csomó muslica repkedett össze-vissza, így azóta nem is nagyon tiltakozik, így már órákig rajta szokott lenni. :) De gyakran piszkálja, emelgeti, feltolja a feje tetejére, kukucsál alatta, szóval láthatóan zavarja. Kezdetben a járásán is látszott, hogy nem úgy lát vele. Nekünk már ennyi idő is siker, bár még 2 hónapja a szemész kiosztott, hogy miért nincs rajta állandóan, mert a napi 1 óra az semmi (akkor még csak ott tartottunk), meg teljesen sorsára van hagyva a gyerek, így tartósan kancsulhat, stb. Csak álltam ott letaglózva, hogy mégis mit csináljak, 100-as szeggel, ragasztóval csak nem rögzíthetem..?! Na mindegy, ez a mi gondunk, de talán nektek sikerül valamelyik, vagy ihletet kapsz legalább. :)
3. vagyok
Nekünk is kellene takargatni a szemét, de azt még annyira sem viseli mint a szemüveget. Nektek hogy sikerült? Téged nem szúrt le a doki, hogy miért nem sikerül a szemüveget ráadni? Nekem olyan rosszul esett, mert minden módszert kipróbálok, amit hallok. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!