Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónapos babámnak szeretném...

11 hónapos babámnak szeretném azt adni amit mi is eszünk, de hogy kezdjem hozzászoktatni?

Figyelt kérdés
Nagyon kevés sót és fűszert használok, ezért úgy döntöttem, már nem főzök külön a babámnak.Rendes főzeléket és leveseket már jó ideje eszik, de a darabosabb ételeinkből nem, tehát rizst, rakott zöldséges ételeket, krumplisokat stb, tehát ami száraz azokat nem.Így gyakorlatilag főzeléken és tejpépen él,de szeretném a rendes ebédekhez hozzászoktatni.
2012. dec. 13. 07:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Darabosat már régen ehetne. Egyszerűen adj neki a tietekből.

Először csak keveset, majd egyre többet.

2012. dec. 13. 07:42
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Darabosat eszi levesbe, főzelékbe, a darabos bébiételeket is, tehát a szárazabbakat nem, aminek nincsen leve, vagy nem is tudom :)

2012. dec. 13. 08:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Szárazat még sokáig nem fogja megenni, mert nehezen csúszik neki, mert fél hogy félre nyeli.

De szerintem 11 hósnak már persze lehet adni sajátból pl répát, husit, de egy normál rántásos fözeléket még nem adnék neki. jó kis pörit sem vettnék neki oda, mert ezek még azért nehezek.

èn kb 12 hós kortól vettem ki neki a milyenkböl, és csak 14-16 hós kortól ette telejsen azt amit mi.

2012. dec. 13. 08:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát pörit én sem adnék neki, de rántásos főzeléket már vagy 2 hónapja eszik, igaz kevés rántással főzöm, 1-2 evőkanál lisztből csinálom,pici tejföllel.De úgy adnék neki túrós vagy krumplis tésztát, fini rakott krumplit(persze tojásfehérje meg füstölt nélkül) vagy rakott zöldbabot, mindig kinézi a szánkból a kaját,de mikor adok belőle kitolja a nyelvével, vagy csak 2-3 falatot eszik.
2012. dec. 13. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!