Vajon letudom még szoktatni a kézben altatásról? Kisfiam 8 hónapos lesz és eddig csak kézben aludt el! Most próbálom rászoktatni az egyedüli elalvásra de egyik módszer sem válik be!
Próbáltam már azt,hogy ott ültem a kiságya mellett és simogattam meg énekeltem neki de csak ki akart jönni és sírt! Próbáltam a felvesz-letesz módszert is de amint vissza teszem a kiságyba már ordít!
Mit tegyek? Sírni nem akarom hagyni semmiképpen!
Én kézben altattam a nagyfiamat másfél éves koráig, aztán a tejesüveggel aludt el, aztán később már teljesen magától. A kicsi 20 hós, ő még mindig kézben a cicin alszik el.
Idővel megérnek rá a babák, hogy önállóan is el tudjanak aludni, és maguktól leszoknak az ölben elalavásról.
Légy türelmes, a kicsid még kicsi, ráadásul 8 hós kora körül a fejlődésének egy fontos szakasza érkezik el, az anyától való elválás félelme, vagyis a második újrakötődési fázis. Ez nagyon fontos a kicsiknek hogy biztonságban érezzék magukat, és az anyukájuk mindig mellettük legyen amikor igénylik. Sok jól alvó baba ebben a korszakban újra ébred éjjel, mégpedig azért mert "ellenőrzik" hogy megvan-e még az anyukájuk.
Az öt és fél hónapos lányomat egy hete kezdtem leszoktatni a kézben elalvásról. Úgy, hogy sírt a kezemben és meg megelégeltem és betettem az ágyba. Korábban is történt ilyen 3-4 alkalommal, de 5 perc után is annyira ordított, hogy nem volt szívem otthagyni. Most meg betettem és elaludt 15 perc után, sírt ugyan, de nem ordított. 2 percenként mentem be. Második alkalommal is 15-20 perc volt mire elaludt. Aztán már csak 8, majd negyedjére nem volt sírás se. Azóta hol-így-hol úgy van, sokszor hang nélkül, néha picit sírdogálva (ilyenkor bemegyek megpuszilgatom) gyorsan elalszik. Én sem hittem soha, hogy sikerülni fog, de valóban csak kitartás kérdése szerintem. Azóta sokkal jobbak a napjaink, mert nem félek előre, hogy mennyi ideig kell ringatni és fog-e ordítani közben... (előfordult fél órás ordítós ringatás is) Ja! Az még hozzátartozik, hogy előtte kb. egy hónappal szokott rá a cumira, meg egy altatókendőre. Szerintem ilyenek szükségesek. (Ha cumi nem is, állatka vagy kendő igen)
Remélem sikerülni fog neked is!!!!!!
Szia,
kisfiam is nagy ölben alvó volt, Ő teljesen magától szokott le. Este egyedül, délután viszont 1 éves koráig ringatva aludt el. Aztán egyik-napról a másikra lemászott-kimászott az ölemből, és lefeküdt mellém. Most így megy, odabújik, néha felmászik az ölembe, de sétálva altatni már nem kell, egyszerűen nem igényli már.
Üdv
Szia
Én úgy döntöttem a fokozatosan teszem. Jelenleg csak leülök az ágyra török ülésben bölcsőtartásba veszem a fiam, és ha kellőképpen ellazult, a mellkasomra veszem, és a testemmel ringatom. De csak az elején, utána hátsimi. Pillanatok alatt alszik el, nem sír, és a ringatásról leszokott. Utána már csak ringatás nélkül fogom csinálni. És szép lassan leszokik róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!