Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik meghíztak...

Anyukák, akik meghíztak terhességgel vagy azután, mi az oka ennek?

Figyelt kérdés

Fura,hogy rengeteg csinos lány/nő a terhességgel vagy a szülés után olyan kövér lesz...

És én ezt úgy írom,hogy terhesség előtt 86kiló voltam,annyival is mentem szülni.80-al jöttem haza,jelenleg pedig 62kiló vagyok önerőből,és voltam 56 is.Mások ennyire nem törődnek vele hogyan néznek ki?Én rosszul éreztem magam ducin,pedig nem vagyok annyira kicsi azért,tehát nem látszott vészesen soknak.

2014. júl. 11. 12:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Jöhetek? Még csak egy gyereket szültem,a második úton van,20 hetes vagyok. Az elsővel pontosan 32 kg-ot híztam. Sokat ettem és szinte állandóan éhes voltam,nem tudtam magam tartani. 55-ről indultam. A szüléssel 5 kg ment le,szinte semmi. Az első 6 hónapban lement rólam annyi,hogy 65-öt mutatott a mérleg. A következő 6 hónapban lement a többi is,pedig szoptattam,nem diétáztam. A fiam 1 éves korában abbahagyta a szopizást,de ekkor már nem is kellett tennem semmit,újra a régi voltam. Másfél éves volt,amikor terhes lettem a mostani babával. Úgy kezdtem a terhességet,hogy tudtam,mit nem akarok:megint 30 kg-ot hízni. Ugyanazt és ugyanannyit eszem,mint eddig,mégis feljött már 4 kg. Nem zabálok,csak akkor eszek,amikor a fiam is. Ez teljes mértékben alkati dolog,tudom,hogy nekem baromi nagy szerencsém volt,hogy erőfeszítés nélkül lement mind. Viszont én meg arról nem tehetek,hogy terhesen ennyire ragadnak rám a kilók. A túlsúllyal is lehet boldognak és kiegyensúlyozottnak lenni. Lehet igényes valaki 90 kilóval és lehet igénytelen 45 kilósan is (konkrét példa ismerősi körömben). Én nem éreztem jól magam 70 kilósan,más meg ugyanekkora súllyal ragyog. Ha jól érzi magát az ember a bőrében,akkor nincs miről beszélni. Nyilván egy nagyobb felesleg (110-120 kg) már sok szempontból lehet zavaró,de a 80-90 szerintem még nem az a kategória. Nekem kicsit úgy tűnik,hogy te most nagyzolni jöttél,megmutattad,hogy le lehet,nagyon király vagy. Biztos vagyok benne,hogy olyan tipusú ember vagy,akinek baromi sokat számít a külsőség.
2014. júl. 11. 13:49
 12/21 A kérdező kommentje:

Semmi nagyzolás nincs benne.Bárki le tudna fogyni ha akarna szerintem.Én elötte jól éreztem magam,utána már nem.

És nem 62 kilóról híztam fel 86-ra,hanem kb világ életemben duci voltam. Nem a szülés alatti hízásról van szó egyébként,mert az le is szokott menni,hanem ha valaki utána is sokkal több marad,mint volt.

Egyébként nem gondolom azért ,hogy annyira malac voltam a 171centimhez.De nem is voltam vékony.

Nem ítélek el egy ducit se,sokkal szebbek egyébként mint a csontvázak,és van akinek kifejezetten jól áll.Én nem közéjük tartozom,így leadtam.Nem a külső az első,de arra vagyok kiváncsi hogy mindenki a gyerekre fogja azt ha pl rengeteget eszik terhesen?Egyébként híztam terhesség alatt,mert első 12hétben lementem 77 kilóra.Tehát nem várok dicséretet arra se,hogy jaj nem híztam.Nagyon jól tudom,hogy a terhesség hízással jár,egy husibb nőnél kevesebbel,egy vékony nőnél többel.

2014. júl. 11. 14:49
 13/21 anonim ***** válasza:

Én elismerem, hogy zabáltam! Egész életemben oda kellett figyelnem,hogy mit eszem, mennyit sportolok, mert nagyon hízékony vagyok. Amikor terhes lettem bevallom őszintén, úgy gondoltam,hogy na most akkor nem kell figyelnem, ehetek bármit. Ettem is! A mozgást abbahagytam, letettem a cigit, így összvissz felszedtem kb. 32-33 kg-ot!

Hú de utáltam magam! Szabályosan bálnának éreztem magam! Meg hát a férjem sem ezt "szokta" meg, holott soha egy rossz szót nem mondott a külsőmre! Szoptatni sajnos nem sokáig tudtam, így kb. 4 hónapos lehetett a fiam, amikor nekiálltam ismét sportolni, meg diétázni. Most két és fél évvel a szülés után 42 kg mínusznál tartok. Vékonyabb vagyok,mint terhességem előtt pár hónappal. Én így érzem jól magam. De ettől függetlenül nem zavar,hogy más milyen. Sőt, néha még irigylem is azokat, akiket nem zavar a túlsúly. Sok barátnőm van, aki elfogadja magát így is. Én nem tudtam, de nem gond, mert a sport pl. kikapcsol a gyerek mellett.

2014. júl. 11. 14:55
 14/21 anonim ***** válasza:
65kg voltam a terhesség előtt a 174cmhez teljesen jó,sportoltam tehát nem volt rajtam háj,inkább izom, a terhesség alatt 14 kg jött fel,de nem látszott és a doki is mondta,hogy teljesen ok,aztán a szülés után lement 9,viszont a maradék 5tel még most is szenvedek 3 év után és azzal,hogy nem akar feszes lenni a hasam ezerféle diétát csináltam és tornázom is, a csípőm is egy picit szélesebb lett és a 80B ből 85D a mellem, 3 éve szültem, nem vagyok kövér csak nem vagyok elégedett,sajna az hogy a szoptatás nem ment és a depresszió is rájött így maradt rajtam az az 5kg amit nagyon is látok magamon :(
2014. júl. 11. 16:25
 15/21 anonim ***** válasza:
4 kiló plusz van rajtam a terhesség előtti állapothoz képest, még így sem vagyok kövér, objektíven sem, de baromira zavar. Sajna nem tudom leadni még a szoptatás miatt. Észrevettem, hogy mikor kevesebbet eszek rögtön kevesebb az anyatej is, így fogyózni nem merek, a babával sétálok amennyit csak tudok, de tornázni nincs erőm, nagyon rosszul alszik a babám, és állandó alváshiányban vagyok, ami miatt folyton éhes is vagyok. Annyit érek el, hogy tartom ezt a súlyt, és bízom benne, hogy a szoptatás után sikerül leadni.
2014. júl. 11. 17:41
 16/21 anonim ***** válasza:

Malacozni te kezdtel el! Es meg mindig magadat fenyezed. De h jol erezd magad, nagyon ugyes vagy buksi simogatas is jar erte.

Mast szolsz le olyanert, amit te nem terhesen megcsinaltal. Es h lefogytal? Oke megtetted, de miert nezel le mast? Es ez nem arrol szol h nem erted, mert tisztaban vagy te ezzel csak vartad. A sok dicseretet. Kozben meg malacozol, meg masokat hivsz igenytelennek.

2014. júl. 11. 18:14
 17/21 anonim ***** válasza:
79%
Szoptatsz?
2014. júl. 11. 18:58
 18/21 anonim ***** válasza:
63%
Nem akarok bele szólni, de ha 86 kiló voltál mikor teherbe estél, és annyival is szültél, akkor hol van a baba súlya, a magzatvíz, a méhlepény súlya? :) én 90 kiló voltam mikor teherbe estem, 95 kiló voltam mikor mentem szülni! Haza 90 kilóval mentem! De világ életemben nagy darab voltam, nálam genetika sajnos.. Drasztikusan sikerül csak fogyni vagy sehogy. Terhesség előtt belerohantam az anorexiába, most elfogadtam magam inkább, és így mintha olvadnának le rólam a kilók. Semmit nem teszek érte, max sok séta, több kilométer, lépcsőzés ilyenek. De eszek mindent, amit megkívánok! Ja, és boldog vagyok :)
2014. júl. 11. 21:42
 19/21 anonim ***** válasza:

Irta h 12.hetig lement 77kg-ra. Igy hizott utana vissza 86ra!

Szamomra a a kerdezo egy arrogans, nagykepu. :-)

2014. júl. 11. 21:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem híztál terhesség alatt egy dekát se? Akkor a baba miből fejlődött ki benned? zsírból? Engem már 12hetesen lecsesztek, hogy miért nem hízok, nem fogom elbírni a babát stb. Most 10kilónál tartok 28hetesen és ez a természetes. A babának kell a tápanyag, attól fog fejlődni. Szoptatás alatt meg vagy több jön fel vagy valakit leszív a babája. Régen te sem törődtél vele, hogy hogy nézel ki majdnem 90kilósan, csodálkozol hogy 40kiló leadása után ocsmány a bőröd? menjél varrasd fel inkább. Meg aki igazán anya azt nem hiszem hogy érdekli, hogy hány mázsa, a gyerek a legfontosabb, meg már akinek családja van az nem annyit költ magára mint fiatal felnőttként. Ha elmegy a család ruhát venni, a kicsinek néznek elsőnek nem maguknak....szerintem. Én is inkább a gyerekemre költök mint magamnak vegyek új ruhákat pedig már nem sokba férek bele.
2014. júl. 13. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!