Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szólt a légzésfigyelő éjszaka....

Szólt a légzésfigyelő éjszaka. Valakinek volt ilyen?

Figyelt kérdés
6 hetes kisfiam alatt ma hajnalban megszólalt a légzésfigyelő. Berohantam megráztam a kis hátát és akkor elhallgatott.. Az érzékelőlap pont alatta volt, szóval biztos nem téves volt. Azóta rettegek. 2 napja átalussza az éjszakát, védőnő szerint ez a baj, hogy túl mélyre elalszik, és "elfelejt" levegőt venni. Hason alszik, de máshogy nem tud/nem akar, és sokat is bukik így a háton altatás nem megoldás. Volt már másnak is ilyen? Tényleg a sok alvás miatt felejtene el levegőt venni? Rettegek az éjszakától... :(

2014. júl. 9. 11:18
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
2 egymás utáni éjszaka történt ez. az elsőnél mire odarohantam már vett levegőt. a 2. a tegnap esti volt, akkor picit meg kellett rázni :(
2014. júl. 9. 13:41
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én sem kelteném, meg fogja szokni aztán meg majd pisloghatsz hogy egy évesen is még nem alussza át az éjszakát.

Van ilyen hogy besipol a légzésfigyelő, sokszor tévesen. De lehet nálatok éles volt, de amúgy meg rendben van minden.

Az a lényeg, hogy tudd mit kell csinálnod ha besipol élesen a riasztó!!!!! Lehet van a neten is videó, de a mentők kiérkezéséig neked kell a keringést fenntartanod! Van ilyen tanfolyam is.

Lehet ez egy egyszeri eset volt és többet nem lesz, ezért sem kellteném, de ha még mondjuk 3 ilyen lenne akkor lehet inkább megszakítanám az alvását.

Amúgy még azt lehet, hogy nem kelted fel csak círógatod, így a mélyebb alvásból kijön, de még nem ébred fel. Remélem érthető, hogy kicsit simized a buksiát, várod hogy kicsit mozgolódjon, utána békénhagyod. Így nem kellted fel, de mégsem fog olyan mélyen aludni.

2014. júl. 9. 13:44
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Koraszülött osztályon dolgozom évek óta, nem egy ilyen esettel találkoztam már. Minden anyuka retteg ettől :) Ne aggódj, felesleges éjjel keltegetned. Igazából nem is a pár másodperces apnoékkal van a baj, az akár nálad, vagy apánál is előfordulhat. Sokkal inkább az, amit előttem is írtak, hogy "úgy marad". De ott a légzésfigyelő, és te is ott leszel fél percen belül. Felesleges aggódnod, csak tudd, hogy mit kell tenned! Nagyon jó, hogy nem pánikoltál be és megráztad. Érdemes lenne (minden anyának) egy tanfolyamot elvégezni, vagy bármilyen más lehetőségen keresztül megtanulni a csecsemő-reanimálást, mert ez fog életet menteni, nem az apnoe alarm! Ha nyugodtabb vagy tőle, pár hónapos koráig telepítsétek át a kiságyát a Ti szobátokba, ha éjjel felébredsz, kukkants rá, de semmiképp ne ébresztgesd, felesleges. :)
2014. júl. 9. 15:17
 14/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok választ. akkor végül is nincs mit tenni, ha szól a légzésfigyelő cselekedni kell, de egyebet nem tehetek :( ha ma is lesz riasztás szerintem beviszem a heim pálba, mert 3 egymást követő éjszaka sok lenne, de remélem ma nem lesz semmi...
2014. júl. 9. 16:37
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
en fiam is 6 hetes koratol aludta at az ejszakakat. legzesfigyelo nekunk is volt,egyszer meg is szolalt.teves volt. tul melyen aludt,s alig erzekelte. tobbet nem hasznaltam a fgyelot mert annyira megijesztett,inkabb mindig figyeltem ot.most mar es fel eves a kisfiam
2014. júl. 10. 11:41
 16/21 anonim ***** válasza:
utolsó, örülj neki, h nem lett semmi baja.
2014. júl. 10. 13:29
 17/21 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a gyermekorvos, hogy amíg nem éri el az 5 kg-ot, addig ne engedjem, hogy 5 óránál tovább szoptatás nélkül maradjon, mert nagyon leesik a vércukra. Ezért egy szoptatás minden éjszaka van.

Nem tudom, hogy igaza van-e, de nekem is jól esik, hogy egyszer leszivja a melleimet, igy nem feszül annyira és jobbat alszok utána.

2014. júl. 10. 23:53
 18/21 A kérdező kommentje:

befektették megfigyelésre a kisfiamat :(

utolsó igazad lehet, ugyanezt mondták a heim pálban. úgyhogy inkább én is keltegetem minthogy ennyire durván leessen a vércukra.

2014. júl. 11. 17:50
 19/21 anonim ***** válasza:

a vércukrot akkor nézik is a kórházban? És valóban leesik neki?

Azért jó hogy bevitted a kórházba és nyilván úgy cselekedj ahogy tanácsolják. Mi nem szólunk bele, véleményt írunk. Én sem keltettem volna, de ha egy ilyen miatt bent lennénk és gond is lenne pl vércukor akkor nyilván már más a helyzet és nem az a lényeg, hogy végigaludja az éjszakát, hanem hogy ne legyen baj.

2014. júl. 11. 19:11
 20/21 A kérdező kommentje:

én nem értek hozzá, de a sürgősségin így magyarázta a doki: a kisbabák kizárólag az anyatejből nyerik a vércukorszintjükhöz szükséges anyagokat, és emiatt ha túl sokáig nem esznek akkor leesik. a tünetek ugyanazok mint a felnőtteknél, szédülés, ájulás, és éjszaka annyira le tud esni ilyenkor hogy már sírni sincs ereje hogy éhes, és a légzése is kimaradhat.

hát nem tudom van benne logika, én ezek után inkább nem kockáztatok.. :(

2014. júl. 14. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!