Segítséget kérnék! AFP?
Ma kaptam meg az afp eredményt s nemcsak,hogy már bőgtem de még mindig a rosszúlét kerülget.Nézegetem de írnak az eredményekről mindent.
Súllyal korrigált AFP érték 18,94 M.E :ng:inl a megjegyzéshez ismételt vizsgálat van írva.
AFP re vonatkozó MOM 0,61
A referencia értékhez itt nincs semmi írva.
legalsó sor : kóros tartomány ( VZR) EBBE A SORBA
REFERNCIA ÉRTÉK : 2050 50,00
kÉRLEK SEGÍTSETEK FŐLEG AZOK KIK SZAKMABELIEK S HOZZÁTUDNAK SZÓLNI.
Nem vagyok szakmabeli, de az első terhességem alatt a kisfiamnál 0,61mom lett az érték. Bőgtem egy hétig mire a 18 hetes uh-ra sorkerült, majd ott közölték hogy a babával minden rendben, az AFP sz.rt sem ér, csak arra jó hogy rám hozzák a parát. Elkellett mennem genetikai tanácsadásra ahol felajánlották hogy megcsináltathatom a 15.000ft-os vérvételt amiből pontosabb adatokat tudnak mondani de maga a nő is azt mondta hogy mivel az uh szerint minden rendben, kár erre költenem a pénzünket, ha amúgy nem terveztük.
A kisfiam egészséges 15 hónapos eleven srác.
Engem már mikor tavaly beutalt a doki az AFP-re szólt, hogy eszembe ne jusson foglalkozni az eredménnyel ha megkapom, nagyon ritka, hogy jó érték jön ki, és a védőnőm azt mondta, hogy hülyeség az egész vizsgálat. Jó is, hogy eltörölték.
Egy percig ne izgasd magad miatta, a genetikai uh-on mindent megnéznek majd és meg fognak nyugtatni!
(Nekem is rossz lett az eredmény, de nem lett semmi baja a babómnak, majdnem 5 hónapos már, itt gagyog épp.)
Az AFP eredményre nem nagyon lehet alapozni, mert sokszor ad fals pozitív eredményt. Viszont az nem túl megnyugtató, hogy 12 hetesen nem volt UH. Mert az lenne pont a mérvadó, ha a 12. héten 3 mm alatti a tarkóredő, és látható az orrcsont, akkor nagy valószínűséggel nincs gond (hacsak nem számolták el a hetet).
Ha biztos szeretnél lenni a dologban, (illetve ha amúgy abortuszon gondolkodsz kromoszóma rendellenesség esetén), akkor inkább menj el amniocentézisre, az biztos választ ad arra, hogy van-e kromoszóma eltérés. DE 1 % körüli a vetélés esélye.
Ha az amniocentézis negatív, az csak azt jelenti, nincs Down kórja, Edwards szinrómája, nincs kromószóma rendellenessége. Ettől függetlenül sosem tudhatod, hogy tényleg egészséges gyermeked születik-e, mert a genetika nem ilyen egyszerű. Génhibákat, gének által öröklödő betegségeket ezzel nem tudnak szűrni. És az UH sem mutat ki mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!