Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítséget kérnék! AFP?

Segítséget kérnék! AFP?

Figyelt kérdés

Ma kaptam meg az afp eredményt s nemcsak,hogy már bőgtem de még mindig a rosszúlét kerülget.Nézegetem de írnak az eredményekről mindent.

Súllyal korrigált AFP érték 18,94 M.E :ng:inl a megjegyzéshez ismételt vizsgálat van írva.

AFP re vonatkozó MOM 0,61

A referencia értékhez itt nincs semmi írva.

legalsó sor : kóros tartomány ( VZR) EBBE A SORBA

REFERNCIA ÉRTÉK : 2050 50,00

kÉRLEK SEGÍTSETEK FŐLEG AZOK KIK SZAKMABELIEK S HOZZÁTUDNAK SZÓLNI.

2014. júl. 7. 15:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakmabeli, de az első terhességem alatt a kisfiamnál 0,61mom lett az érték. Bőgtem egy hétig mire a 18 hetes uh-ra sorkerült, majd ott közölték hogy a babával minden rendben, az AFP sz.rt sem ér, csak arra jó hogy rám hozzák a parát. Elkellett mennem genetikai tanácsadásra ahol felajánlották hogy megcsináltathatom a 15.000ft-os vérvételt amiből pontosabb adatokat tudnak mondani de maga a nő is azt mondta hogy mivel az uh szerint minden rendben, kár erre költenem a pénzünket, ha amúgy nem terveztük.

A kisfiam egészséges 15 hónapos eleven srác.

2014. júl. 7. 15:38
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedvességedet s válaszodat.
2014. júl. 7. 15:58
 3/13 anonim ***** válasza:
En se vagyok szakmabeli csak kismama..nekem mar nem vették le mert júli 1-től megszűnt ugye,azèrt szűnt meg mert igaz sz..t se èrt..szerintem ne izgulj ha a genetikai uh. Jó lesz nincs okod a fèlelemre,de tényleg!!nemtudom,h csinaltattal-e 12hetesen vizsgálatot a kotelezőn kívül de pl.ha ott is minden rendben volt akkor meg mar az is egy bizonyítèk,h tenyleg semmi..de mondom afp elavult vizsgálat volt!
2014. júl. 7. 16:06
 4/13 A kérdező kommentje:
Énnekem márc 9 én jött meg utóljára.Mielőtt újra meg kellett volna jönnie 1 héttel már jöttek a rókázós napok.Ez 3 hétig tartott.Hirtelen kellett dokit találnom mert időpont sokká lett volna.1 dr nő tudott csak fogadni.Maszek alapon jártam hozzá majd sok olyan dolgott hallottam,hogy váltottam.Most már a körzetisemhez járok.júli 24 én megyek ultrahangra ez nekem az 1 ső.12 hetessen az a doktornő nem küldött el.Ne tud meg mit kaptam érte az utolsó vizsgálaton,hogy nem voltam.Azt hallottam,hogy a AFP már elavult s téves adatokat is ad de az emberbe a para akkor is bent van.A dologba a legjobb az,hogy ha megyek majd 24 én uh ra ott megtudom,azt,hogy igazából hány hetes vagyok.A volt doki számítása szerint ma léptem a 18 hétbe de a másik szerint 1 héttel több van írva.Azt ne legyen az ember ideges.
2014. júl. 7. 16:15
 5/13 anonim ***** válasza:

Engem már mikor tavaly beutalt a doki az AFP-re szólt, hogy eszembe ne jusson foglalkozni az eredménnyel ha megkapom, nagyon ritka, hogy jó érték jön ki, és a védőnőm azt mondta, hogy hülyeség az egész vizsgálat. Jó is, hogy eltörölték.

Egy percig ne izgasd magad miatta, a genetikai uh-on mindent megnéznek majd és meg fognak nyugtatni!

(Nekem is rossz lett az eredmény, de nem lett semmi baja a babómnak, majdnem 5 hónapos már, itt gagyog épp.)

2014. júl. 7. 16:59
 6/13 anonim ***** válasza:
En vagyok akinek mar nme vettèk le az afp utolsó elotti valaszoló..Ekkora fasz..kat,h nem küldtek el 12hetesen..bocsi de kb egy idősek lehetünk nekem is most lesz a 18hetes genetikai uh hat nekem mar volt egy,meg en csinaltattam kombinalt tesztet egy klinikan a 12.heten..de azt is ajanlottak nekem..afp miatt akkor se aggódj mondom nem veletlen tiltottak be..a vèdőnőddel nem szoktataok beszelni ilyenekről,ők ezert vannak ha van kerdes meg maguktol is mondjak hova kell menni..az enyemmel en telefonon is tartom a kapcsolatot,rendszerint normalisak!!
2014. júl. 7. 17:49
 7/13 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak.Igen az lehet,h 1 időssek vagyunk.Mai nappal léptem be a 18 hétbe a számítások szerint,de lehet hogy 1-2 hét eltérés van.kiderül 24 én az igazság.
2014. júl. 7. 17:52
 8/13 anonim ***** válasza:

Az AFP eredményre nem nagyon lehet alapozni, mert sokszor ad fals pozitív eredményt. Viszont az nem túl megnyugtató, hogy 12 hetesen nem volt UH. Mert az lenne pont a mérvadó, ha a 12. héten 3 mm alatti a tarkóredő, és látható az orrcsont, akkor nagy valószínűséggel nincs gond (hacsak nem számolták el a hetet).

Ha biztos szeretnél lenni a dologban, (illetve ha amúgy abortuszon gondolkodsz kromoszóma rendellenesség esetén), akkor inkább menj el amniocentézisre, az biztos választ ad arra, hogy van-e kromoszóma eltérés. DE 1 % körüli a vetélés esélye.

Ha az amniocentézis negatív, az csak azt jelenti, nincs Down kórja, Edwards szinrómája, nincs kromószóma rendellenessége. Ettől függetlenül sosem tudhatod, hogy tényleg egészséges gyermeked születik-e, mert a genetika nem ilyen egyszerű. Génhibákat, gének által öröklödő betegségeket ezzel nem tudnak szűrni. És az UH sem mutat ki mindent.

2014. júl. 8. 00:31
 9/13 A kérdező kommentje:
Utolsónak. ESZEMBE NEM FORDULT MEG SOHA!!,HOGY VALAHA IS ELMENJEK ABORTUSZRA!!!!!!!!!!!
2014. júl. 8. 10:11
 10/13 A kérdező kommentje:
MA ki lett pontosan számoltatva a terhességem.Most vagyok 17 hetes,ami azt illeti,hogy az afp a 15 héten csinálták.
2014. júl. 10. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!