Nektek mennyit segit apuka kisbaba mellett?
Picit lassíts. A legtöbb férfi nem tud mit kezdeni egy újszülött babával pár hónapig, amíg nem ülnek vagy nem másznak. NEm kell rögtön ennyire a legrosszabbat gondolni a férjedről. Ezért én még nem válnék el. Kérd meg hogy vegye ki jobban a részét, de azért ne ess kétségbe ha nem fogja túlzásba vinni.
Az én férjem is ilyen volt, nekünk már nagyobbacskák a gyerekek, 4 éves és 11 hónapos. Ő se sokat kezdett velük pici korukban, pelenkázást 2x bevállalta nagy unszolásra. De mikor már nagyobbak lettek, játszott és beszélgetett velük sokat. Imádja mindkettőt, és nagyon jó apa annak ellenére is, hogy pici korukban nem vitte túlzásba a babázást.
Nálunk sem segít szinte semmit.
De ő dolgozik (szakács, úgyhogy elég sokat), hazaadja a fizetést, megcsinálja a ház körüli teendőket, és ez így van rendjén.
Ha majd én is munkába állok, akkor változik majd a helyzet.
Ha megkérem, akkor addig játszik vele, lefoglalja, amíg én megcsinálom a dolgomat. Néha megeteti (nem túl gyakran).
Most fürdette először tegnapelőtt, mert annyira rosszul voltam, hogy ha bele kell hajolnom a kádba, ott ájultam volna el.
14 hónapos a fiúnk.
Fel a fejjel, idővel jobb lesz.
Ismerős a helyzet... párom reggel 7-kor elmegy, este 19:30 körül jön haza, addig egyedül vagyok a babámmal (4,5 hónapos). Este 20:00kor fürdetünk aztán fekvés, tehát hétköznap effektíve nincs a babával egy óránál többet. Hétvégén meg reggel leült a gép elé, és este felkelt onnan, annyi volt a babázás, hogy megsimogatta, hogy de kis aranyos és akkor is én voltam vele egész nap - nappal nem alszik sokat, az éjszakát átalussza szerencsére. Én csináltam egy-két nagyobb hisztit, hogy ő akarta a gyereket (én még nem szültem volna évekig), akkor igenis vegye ki a részét a dolgokból, vagy foglalkozzon a gyerekkel amíg én főzök/takarítok, vagy fordítva, mert ez így nem állapot. Közöltem azt is, hogy nem kötelező maradnia sem, mert boldogulok a gyerekkel egyedül is, úgyis azt csinálom folyton... Azóta azért sokat változott a helyzet, babázik, főz, segít amiben csak tud, ha látja, hogy fáradt vagyok, akkor küld, hogy pihenjek. Szerintem kicsit erélyesebben közöld a férjeddel, hogy ezt már nem bírod, hátha észbe kap.
De sajnos igaz amit a többiek írtak, ilyen pici babával a pasik még nem nagyon tudnak mit kezdeni, talán ha nagyobb lesz. De attól még nem magadnak szülted, hanem kettőtöknek, szerintem elvárható, hogy amiben tud, abban azért segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!