Kötelező olajozni a baba hajlatait?
Hazajöttünk a kórházból, de csak jövőhéten jön ki a körzeti orvos. Nekem senki nem mondta a kórházban, hogy a csecsemőket fürdetés előtt át kell olajozni (még a kis hajukat is?), így én ezzel nem is foglalkoztam.
Nagy baj, ha ezzel megvárom a körzetit? Vagy vegyek babaolajat és kezdjem el?
én mindkét gyerekemnél csináltam,védőnő javaslatára(hónalján,könyökhajlat,füle mögött-itt mindkét fiamnak ki volt repedezve a magzatvízben ázástól,térdhajlat stb)Ha láttam hogy kicsit kezdett koszmósodni akkor a fejüket is lekentem fürdés előtt!
Amúgy a köldökcsonkot nem elég csak alkohollal kezelni hanem mi gyógyszertári fertőtlenítős hintőport is kaptunk,szórtunk rá míg le nem esett!!
Amit nalunk a gyerekorvos ir fol babaolajat, abban csak napraforgo olaj van es A vitamin.
Egy ideje mi sem kenjuk a hajlatait, de mar nincsenek is akkora hurkai a combjan. Azert fultisztitashoz meg jol jon a babaolaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!