Kötelező olajozni a baba hajlatait?
Hazajöttünk a kórházból, de csak jövőhéten jön ki a körzeti orvos. Nekem senki nem mondta a kórházban, hogy a csecsemőket fürdetés előtt át kell olajozni (még a kis hajukat is?), így én ezzel nem is foglalkoztam.
Nagy baj, ha ezzel megvárom a körzetit? Vagy vegyek babaolajat és kezdjem el?
Régen olajozták a babák bőrét a bőrszáradás és a koszmó miatt. Ma már nagyon jó mosdókrémek vannak, amitől nem szárad ki a baba bőre fürdés után. Az én kislányomnak eleinte egy kicsit száradt a bőre, próbáltam rá babaolajat, de semmi hatása nem volt. Koszmó ellen pedig nagyon jó sampont lehet kapni, ami főleg a nagy hajú babáknál jobb mint az olaj.
Azt tapasztalom, hogy az orvosok és a védőnők véleménye is eltér. Tapasztald ki, hogy melyik válik be.
Én sem olajoztam a lányomat soha, pihe-puha illatos bőre van/volt mindig.
A köldökcsonkot mi gyógyszertári alkoholba mártogatott fültiszítóval törölgettük fürdetés után, hamar le is esett a csonk.
A hajlatokat kell kitörölni olajos vattával, és át is masszíroztam a kis testét :)
A haját akkor kellett olajozni, ha koszmós volt!!! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!