Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meg szeretnénk kereszteltetni...

Meg szeretnénk kereszteltetni a babánkat de a keresztapajelölt nincs megkeresztelve. Lehet attól még keresztapa?

Figyelt kérdés
2010. jan. 6. 12:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Aki egy "hagyományos" ceremóniát akar, mint pl. a templomi esküvő, az szánalmas, aki komolyan gondolja a keresztséget, az még inkább. Mire jó?
2010. jan. 6. 13:24
 12/20 anonim ***** válasza:

Mi a nyáron kereszteltettük meg a kislányunkat. A keresztapa nincs megkeresztelve ugyanúgy mint nálatok. Senki nem kérdezte (mi meg persze nem dicsekedtünk el vele) pedig római katolikusok vagyunk és ott ugye elvileg elég vaskalaposak.

Különben hivatalosan úgy van, hogy abba a nagy könyvbe amibe vezetik ezeket, nem keresztapaként lesz bejegyezve hanem tanúként de ugyanúgy ott van a szertartáson a keresztanya mellett meg ugyanúgy kiveszi a részét belőle mint a keresztanya.

Szóval max. ennyi történhet ha olyan papot fogtok ki.

2010. jan. 6. 13:30
 13/20 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Bocsi!

Szóval,úgy értem, ha nincs megkeresztelve a keresztapa akkor a nagy könyvbe tanúként lesz bejegyezve és nem keresztapaként. De gondolom érthető volt az előbb is.

2010. jan. 6. 13:32
 14/20 anonim ***** válasza:
Az a szánalmas drága, aki nem képes más emberek hitét/hitetlenségét tiszteletben tartani.
2010. jan. 6. 13:37
 15/20 anonim ***** válasza:

Előzőnek:

Szerintem nem hülyeség. Én majd szeretném vinni hittanra is mert úgy gondolom kell, hogy tartson valamitől az életben. Undorító ez a mai világ, valahogy meg kell védeni a gyerekeinket ettől a sok sz@rtól.

Ha most látnál el se hinnéd, hogy én írom ezt mert nem úgy nézek ki mint egy szentfazék és a gyerekem se lesz az mert a génjei sem olyanok :/ meg nem is akarom olyannak de hidd el, ha nagyobb lesz meg tinédzser korú kevés leszel hozzá. Remélem érted amit mondok.

2010. jan. 6. 13:45
 16/20 anonim ***** válasza:
Tartson valamitől? Védje meg a szarságtól? Te hol élsz? Azt akarod, hogy féljen valamitől a gyerek? Van egy ismerősöm, bigott keresztény, azért, mert fél a pokoltól. Szerintem nem normális, de nincs mit tenni, már nagyon mélyen elszállt. És hogy kevés leszek a tinédzser korú gyerekedhez, azzal nem tudom, hogy mit akarsz mondani. Engem próbáltak vallásosan nevelni, néha szelíd terrorral, néha erőteljesebbel. Nem sikerült, csak eltávolított a szüleimtől. Azt hiszem túl intelligens vagyok az ilyesmihez.
2010. jan. 6. 23:16
 17/20 anonim ***** válasza:
Igen, tisztán látszik mennyire intelligens vagy.
2010. jan. 6. 23:37
 18/20 anonim ***** válasza:

Egyébként arra gondoltam, hogy a mai tinik már nem babázgatnak meg matchboxoznak. Késsel szaladgálnak a diszkóba, lelövik egymást, teherbe esnek 13-14 évesen azt sem tudják kitől, sz@rnak a világra nem félnek semmitől és nem bánnak meg semmit.

És sajnos ez az általános. Ha lenne valami ami visszatartja őket akkor talán más lenne.

Ezeket tapasztalatból tudom. Ilyen korú "gyerekekkel" foglalkozom.

Nem azt mondom, hogy féljen hanem azt, hogy tartson. Van ám különbség!

Aki meg akarja kerszetleni a gyerekét az legye nyugodtan. Az nem kötelez semmire. Attól még lehet hitetlen ha az akar lenni.

2010. jan. 6. 23:49
 19/20 anonim ***** válasza:
Az alapműveltséghez hozzá tartozik az alapvető erkölcsi tartás is, ez az intelligencia egyik alapköve. A Bibliában található Tíz parancsolatnál még nem találtak ki tömörebb és tökéletesebb összefoglalást ezen erkölcsi elvekről. Nem hinném, hogy az, hogy ne ölj, ne lopj, ne paráználkodj, vagy hogy tiszteld apádat és anyádat ma elvetendő lenne.
2010. jan. 7. 07:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Gondoljunk csak az osztrák Fritzre meg arra a lengyel anyukára aki ketrecbe tartotta a gyerekeit és néha falatozott belőlük. Igaza van a tíz parancsolatnak, megérdemlik a tiszteletet. Meg a ne paráználkodj is teljesen a mai világnézetnek megfelelő parancsolat. És akkor még a védekezésről, emberek megbélyegzéséről nem is beszéltünk.

Mondom ezt annak ellenére, hogy katolikus óvódába jár a gyerekem és valóban gondolom, hogy ez a nevelés hasznára válik majd. De nem a tízparancsolat meg a dogmatikus elvek.

2010. jan. 7. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!