Ismersz extrán nagy másfél év körüli kisgyereket? Mekkora?
Én sem tudom mi számít extrán nagynak.Lányom 21hós lesz,másfél éves korától 88-90centi körül van.Láttam ekkora korabelit már,de rengeteg nagyon kicsi,76-80centis gyereket is.Tisztában vagyok vele,hogy az enyém a nagy,de szerintem nem kivizsgálandóan nagy,mert apám is majdnem 2 méter,így lehet rá ütött,hiába vagyunk mi 171 és 180 centisek.Vagy súlyra érted az extrán nagyot?
Súlyban lányom 12-12,5kiló körül van.Átlagos 3400 grammal született,de 56 centi volt.
Ha súlyban nagy a lányod,az azért nem túl jó,elöbb utal problémára,mint ha magas csak simán.
Mekkora egyébként?
Hát ez már tényleg rengeteg.Elmehetnétek egy endokrinológushoz.
Ti mekkorák vagytok?
Egy éves kora óta aggodalom van csak az evés-súlymérés körül. Februárban úgy tűnt lelassul, aztan 4 hónap alatt 3 kilot hízott és 9 centit nőtt.
Kértem vérvételt, de a védőnő (igazából health visitor, Angliában élünk) nem látja indokoltnak. Dietetikushoz küldött.
Ezt leszámítva egészséges, jókedvű, mozgékony és okos kislány. Nincs lemaradva semmilyen téren.
Apuka 193 cm, 90-95 kilo között, én 174 cm 70 kilo vagyok.
Inkább a súlya nagy. A magassága nem annyira (mármint a súlyához képest), bár magas ő is, mint az apukája. Amikor a fiam ilyen magas volt 2 évesen, akkor 14,5 kg volt a súlya. A lányom viszont nagy volt, igaz nem ennyire mint a tiéd, ő 3 évesen volt 20 kg, 104 cm. 1,5 évesen 85 cm volt és 13,5 kg, mindig azt mondták rá, hogy nagy. :) Egyébként később kortársai között mindig ő volt a legmagasabb lány, viszont nem lett túl magas, most 13 éves, és 166 cm (én kisebb vagyok).
Elképzelhető, hogy a kislányod is csak kiskorában lesz "extranagy", később beáll a sorba. Én egyébként kérnék kivizsgálást azért, az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!