Törvényszerű, hogy ha közösségbe kerül a baba, akkor sokat lesz beteg?
hát a 9-est én is írígylem!Én még ilyenről nem is hallottam!
A nagyobbik fiam míg 2 éves koráig nem került bölcsibe soha nem volt beteg csak kötelező oltásoknál láttuk a dokit!
na utánna behozta a lemaradást!1 hét bölcsi 2 hét itthon!Most volt kiscsoportos az oviban és nem mondhatnám hogy ritkulnának a betegségek!Majd meglátjuk szeptembertől mi lesz!
Jelenleg itthon vagyok a kistesóval viszont ő is szeptemberben kezdi a bölcsit kíváncsi leszek nálla hogy lesz mert ő meg 2 hónapos korától mindent elkapott a nagytesótól!Azt mondják a többedik gyerekek már edzetebbek..hááát meglátjuk!
Hát köszönöm a válaszokat, akkor azért van némi reménysugár, de jobb lesz ha előre felkészülök !
Köszi!
Lanyom 3 eves koraig otthon volt, egyszer volt egy kicsit beteg addig, en hurcoltam haza a munkahelyemrol egy hanyos-hasmenos virust.
Aztan bekerult egy gyerekcsoportba, es fel evig egy hetig ott volt, egy hetig otthon, mert beteg lett. Szerencsere az asszony meg otthon volt, ezert nem volt problema, mindig otthon fogtuk amig teljesen meg nem gyogyult. Utana elkezdett ritkabban beteg lenni, havonta 1x, aztan bekerult az oviba, es az utolso ket evben szinte alig volt beget. Most 3.-os, az iden meg nem hianyzott egyszer sem betegseg miatt, de tavaly is csak 1x volt.
Minel kisebb a gyerek amikor kozossegben kerul, annal tobbet lesz beteg, az immunrendszeruk meg eleg gyenge 3 eves korukig, igazabol addig nem is ajanlott rendszeresen nagy gyerekkozossegbe vinni. Sot ha hamarabb kerul a gyerek kozossegbe mint kellene, akkor nemhogy megerosodik, hanem kesobb is tobbet lesz beteg.
Nyilvan vannak kivetelek de ez a fo trend.
"minél kisebben találkozik vele annál nagyobb az esély,hogy oviban már nem lesz beteg"
Igen, ez az altalanos tevhit, de a valosagban nem igy van, olvass utana valami ennel komolyabb helyen.
Itt egyebkent is valoszinusegekrol beszelunk, meg arrol hogy ha 1000 gyerekkel megcsinalod, akkor mi tortenik a tobbseggel. Az hogy a te gyerekeddel mi volt konkretan, az nem relevans ilyen tekintetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!