Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szoptatás abbahagyása után...

A szoptatás abbahagyása után mennyi idővel nyeri el a mell a végleges alakját?

Figyelt kérdés

9 hónapig szoptattam. Nem lóg, hanem nincs benne anyag, nem kemény, hanem üres tejeszacskó szerű :(

meddig lehet reménykedni? azért kérdem, mert vannak napok, mikor feszesebbnek látom

2010. jan. 5. 21:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egyszerre szoptattam a kettőt.

1 éves volt az 1. gyermekem, amikor újra teherbeestem.

A 9 hónap várandósság alatt sem választotta el magát a lányom (volt, hogy csak az esti elalváshoz igényelte), de nem telt el nap szopi nélkül. Volt tejem bőven, nekem nem apadt el, és nem is lett kevesebb, sőt az íze sem változhatott meg (ezek szerint).

Megszületett a kistestvére, és amikor szoptattam a kicsit, a nagy keservesen sírt az ágy mellett, hogy neki is kell, de most azonnal. Kezdetben a szívem szakadt meg, de a kicsit részesítettem előnyben.

Aztán persze ő is kapott.

Végül úgy alakult, hogy amikor a kicsit etettem, jött a nagy is, egyik mellemen az egyik, másikon a másik.

Így elégedett volt mindkettő, és én is.

Így volt ez, míg meg nem támadott egy betegség. Kórházba kerültem, szoptatni nem szabadott a gyógyszerek miatt.

Kezdetben fejtem, hogy amikor hazamegyek folytatni tudja a szoptatást, de végül még több gyógyszert kellett szedne, így végleg el is apadt.

Nehéz és fárasztó időszak volt. Egy gyereket is megterhelő lehet szoptatni, főleg, ha gyakran ébred éjszaka.

Volt, hogy nyolcszor ébredtem összesen a gyerekekhez éjszaka, ugyanis a nagy is 3x-4x ébredt még 2 éves kora után is.

A közel 3 év alatt szinte nem volt egy átaludt éjszakám, állandóan fáradt voltam, de nem csinálnám másképp.

Valószínű, hogy a betegség is emiatt támadta meg a legyengült immunrendszeremet.

2010. jan. 7. 21:22
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
75B volt a méretem, eggyel nagyobbat hordtam a terhesség alatt, 10 és fél hóig szoptattam a lányom, most 14 hós de csak a szopi alatti melltartóim jók, és úgy néz ki jön a tesó, úgyhogy azt hiszem a régi melltartókat egy jó időre eltehetem. Egyébként kicsit puhább, kicsit lóg (addig egyátalán nem lógott), de szerintem nőiesebb így,mint mikor olyan mint 15 évesen. (tényleg kicsit lóg csak) A melltartóban olyan, mint előtte.
2010. jan. 7. 21:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem megtartotta a régi méretét,kissé megereszkedett talán,viszont csíkos.Még szoptatok,de bármilyen lesz is a mellem utána,nem bánom.Anya vagyok, ilyennek kell elfogadnom a testem.Ha nem fogadnám el,akkor elég pocsékul érezném magam,az meg kinek jó?
2010. jan. 7. 21:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem olyan kerek melleim voltak szoptatás előtt, mintha plasztikai sebész szabta volna, ráadásul nagyok is voltak. 75 D és 80 C melltartókat hordtam. A mérete maradt, de az eredetihez képest nagyon lóg. Így sem veszélyes, de nehéz hozzászokni. Ja és kisebbnek is tűnik. 1 éves a kisfiam és még kétszer szopik, de inkább csak szomjoltónak.
2010. jan. 7. 22:28
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
3 gyereket szoptattam kb. 2-2 évig, a pici most 16 hónapja szopik. A nagyok után megváltozott az alakja, nekem kerekebb, nagyobb lett, de nem lógnak, sőt a férjem szerint feszesebbek is.:)) Nekem kimondottan jót tett a szoptatás :D
2010. jan. 7. 22:39
 16/17 anonim ***** válasza:
Én csak 3 hónapig szoptattam, de sajnos kisebbek lettek a melleim, mint a terhesség előtt voltak, pedig akkor sem voltak túl nagyok. A szoptatás abbahagyása után 1-2 héttel már látható volt a "végeredmény".
2010. jan. 8. 09:06
 17/17 A kérdező kommentje:
Engem nagyon zavar a mostani helyzet. 80B-C volt a régi méretem, most 80C. Melltartóban ugyanolyan, levéve nem :( A szoptatás abbahagyása után még kb. 3 hétig volt valaemnnyi tej, azt le-lefejtem, mert fel akart robbanni. Ha azt is beleszámoljuk akkor kb. 1 hónapja nincs tej bennük, viszont még nem jött meg. A helyzet nem tragikus, de 30 évesen nem akarok 30évet lógó melllel leélni, viszont a műtét gondolatát is gyűlölöm.
2010. jan. 8. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!