Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jó ha egy szobában van 2 gyerek?

Jó ha egy szobában van 2 gyerek?

Figyelt kérdés
2 éves a fiam ,lassan szeretnénk kistesót neki. 2 szobánk van, egyik a miénk, másik a fiamé. Ha lesz kistesó, se tudunk nagyobb házba, nem is akarunk. Egy rakás ismerősöm ki van ezen, hogy hogy akarok 2 gyereket egy szobába, mi van ha a másik lány lesz... Én egy szobába nőttem fel hugommal, szerintem normális emberek lettünk. Nem tudom fiú-lány testvér, hogy fér meg egy szobában, de nem hiszem, hogy mindenkinek 5 szobás háza van. Mesélnétek hogy oldjátok ezt meg? Hogy bírják egymást a gyerekek? Van e valamilyen probléma ebből?
2014. júl. 1. 15:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt tudom mondani, mint az egyik előttem szóló: 13-14 éves korig oké, onnantól kezdve katasztrófa. Nekem 3 évvel fiatalabb húgom van, akkor kezdődtek a gondok, mikor én 13-14 évesen kamaszodni kezdtem. Vágytam volna magánszférára, de még fingani se tudtam egyedül, már bocsánat. Durván egymás agyára mentünk, ő korábban le akart feküdni, én még tévéztem volna kicsit (ezt már 17-18 évesen), én bulizni jártam, felébredt rám éjszaka, mikor hazamentem stb. Arról ne is beszéljünk, hogy a barátom sose aludhatott ugye nálunk. Pár évvel később, mikor neki lett barátja, kisírta anyunál, hogy had aludjon ott a srác. Na innentől kezdve heti 4-5 alkalommal anyámék szobájában aludtam a kanapén. Nekem nagyon rossz emlék, agyon idegesítettük egymást, meg is fogadtam, hogy sosem teszem ezt a gyerekeimmel, akár egyneműek, akár nem.

Most amúgy mi is kétszobás házban lakunk, és be fogjuk vállalni a második gyereket is ide, de legkésőbb a nagy 12 éves korára lesz külön szoba. Kettéválasztjuk a nagyot, vagy hozzáépítünk, vagy tetőtér, több ötlet is van. Nálatok ilyen megoldás nem lehetséges?

N26

2014. júl. 1. 17:14
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

nekem ikertesóm van(mindketten lányok vagyunk)

kb tíz éves korunkig egy szobában voltunk.aztán meg lett csinálva a tetótér,csak ketten laktunk fent,volt külön szobánk.de mindkét szobában két ágy volt,és hol az egyikőnk,hol a másikónk szobájában aludtunk mindketten.ritka volt,amikor külön aludtunk.arról szó sem lehetett,hogy barát ott aludjon,így ezzel nem zavartuk egymást.

most egy fiam van,aki öt éves.csak két szobánk van,ő van az egyikben,mi a másikban.még 2,5 évig fogunk itt lakni,utána elköltözünk.ha addig lenne kistesó,akkor addig egy szobába kerülnének,de aztán úgy vennénk lakást,hogy külön legyenek.kell a privát szféra mindenkinek

2014. júl. 1. 20:09
 13/16 anonim ***** válasza:
95%

Az enyémek - két lány - nagyon jól megvolt egy szobában, ráadásul hiába volt emeletes ágyuk, nem voltak hajlandóak külön aludni, alul szorongtak mind a ketten.

Most 10-12 évesek, még egy szobában, mostanában kezd felmerülni az igény, hogy majd hamarosan külön szobájuk legyen.

2014. júl. 1. 20:39
 14/16 anonim ***** válasza:
67%

hát nem tudom,én szinte végig együtt voltam hugommal,mikor 15 éves korunk körül külön szobánk lett akkor is folyton egymásnál lógtunk...

Két öcsém meg mindig is együtt voltak,7 év van köztük,semmi problémájuk nincs ebből

Unokatesómék is egy szobában vannak,fiú-lány, 18 és 16 évesek,semmi bajuk belőle.

Nyilván probléma,ha a tesód felviszi a közös szobátokba a barátját/barátnőjét,ha nem tudtok együtt lenni,de valahol ez nevelés kérdése is,nem??

Amúgy én nem gondolom,hogy feltétlen kell a külön szoba,főleg nem kiskorban!!Nálunk együtt vannak a fiúk,és nagyon jót tesz a kapcsolatuknak!(lassan 4 és 2 évesek)

2014. júl. 1. 23:37
 15/16 anonim válasza:
Semmi bajuk nem lesz! :) Én öcsémmel nőttem fel egy szobában, nagyon jól kijöttünk. Nem mondom, hogy tini korunkban nem kaptunk össze néha, de alapvetően semmi baj nem volt. Nyilván ez személyiségfüggő is valamennyire, de szerintem kiskorukban egyáltalán nem lesz baj, 15 éves korukra meg lehet esetleg azt csinálni, hogy ti kiköltöztök a nappaliba aztán akkor lesz a 2 gyereknek szobája, ha nagyon nagy a feszültség otthon.
2014. júl. 2. 10:15
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy ilyen sokan megosztottátok a véleményeteket! Igazából ez a kistesó, még csak tervben van, ha minden úgy megy ahogy tervezzük kb. 4 év lesz köztük. Igazából a kisfiam is csak pár hónapja költözött ki tőlünk, úgyhogy a tesó is biztos velünk lesz 1-másfél éves koráig. Nappalink nincs, max a folyosóra tudnánk mi kiköltözni, költözést nem tervezünk. A hitelt még fizetjük 6 évig, utána majd kigondoljuk mi lesz. Jó nagy mindkét szobánk, most elgondolkoztam, hogy lehetne a nagyobból , ami a miénk kettőt csinálni. :) De a válaszokból úgy látom, kihzzuk még pár évig így, kamaszkor körül kell elkezdeni ezen filózni. Persze nálunk is voltak viták hugommal ő korán fekvő, én kéáső, én már bulizni jártam , őt felébresztettem éjszaka, nálunk mondjuk pasi sosem aludt, csak miután ő 18 évesen elköltözött én még otthon laktam 25 éves koromig, akkor költözött hozzánk a párom, aki azóta a férjem. :)

Páromnak bátyja van, ők is egy szobában voltak, ráadásul parasztházban ami átjáróház volt, volt hogy mindketten csajjal mentek haza és egymástól másfél méterre hancúroztak.... Na, ezt nem akarnám! Tényleg jobb ha van privát szférája, főleg már tizenéves korban, csak nem egyszerű megoldani!

2014. júl. 2. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!