Mennyit kell (ene) nőnie újszülöttkortól havonta? Nektek fiú v lány baba havi hány cm-ket nő (tt)?
Teljesen normális a kisfiad hossza. Egy átlagos újszülött épp 51 cm, egy átlagos 2 hónapos kisfiú 58 cm, de +-4 cm eltérés teljesen normális. Ráadásul a hosszt nem is könnyű mérni hónapról hónapra. Én 1 éves korig mértem havonta, akkor is amikor a védőnő nem. Egyszer úgy jártam, hogy 1 cm-rel kisebbnek mértem, mint előző hónapban. Nyilván előtte elmértem egy kicsit, ahogy mozgolódott.
Az sem igaz szerintem, hogy a szülők közé nőnek. Az öcsém magasabb, mint a szüleink és a férjem, illetve az ő öccse is magasabb, mint anyósom és apósom.
Linkelek neked egy táblázatot. Én ezt szoktam nézegetni, de van több a neten.
az enyém kb havi 500 gr-t hízik
azért"kb", mert(első hetekben volt csak mérve mindig, utána meg most két hónaposan)de a súlyára azt mondják jó, de nincs rajta "babazsír" amiket más babákon látok, csak az arcán van egy kis hörcsögpofizacskó :) de keze lába csont és bőr.
azt sem tudom igazán milyennek kellene lennie, a védőnő hiányolta a "hurkákat" de azt mondta amúgy rendben, nincs aggodalomra ok
néztem a táblázatot
terhesség alatt is, most is le vagyunk maradva
4 kg a baba, az egy hónaposnak felel meg a kettő helyett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!