Egy éves a kislányom, megeszi a kenyeret és a különböző péksütiket ügyesen, meg a sajtot és a virslit kicsire vágva, de más darabost nem hajlandó, rögtön öklendezik és ami még rosszabb 10-ből 9-szer hány is. Mit csináljak?
A legnagyobb ötlet: ne erőltesd!
Egye azt amit szereted falatozva, amit meg pépesen szeret azt úgy. Az enyém most lett 10 hós és kb. 2 héttel ezelőttig mindentől öklendezett ami félrizsszemnyi méretnél nagyobb volt.
Aztán egyik nap nem kellett neki semmi pépes, semmit nem evett... elkeseredtem és kínáltam neki mindent... na, kellett neki a sonkás kenyér katonázva, a virslikarika, túróstáska, stb...
Pedig előtte 1-2 nappal még fulldoklott mindentől. Hagyni kell, hogy maga döntse el mikor kell neki új íz/állag/ stb.
Elsőnek: Nem erőltetem, vagy szerintem nem erőltetés, ha egy héten egyszer kap valami más darabos dolgot is, mint amit már eszik. De azért megnyugtattál! Köszönöm!
Másodiknak: Hát remélem javul nálatok a helyzet, nem lehet könnyű, hisz olyan rossz látni, hogy hánynak, főleg mikor előtte szívesen ettek.
Szerintem csináld ugyanígy, egy héten egyszer kínáld meg darabosabbal. Vagy adj neki abból, amit Ti esztek, hátha azt jobban elfogadja.
Én vettem olyan bébiételt, ami már darabos részeket is tartalmazott (ált. 8 hónaposaknak való) és megpróbáltam hasonló állagúra csinálni az ételét. Így a darabos kaja nem volt száraz, és a 4 fogával is elboldogul 14 hónapos fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!