Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor tápszeres vagy...

Most akkor tápszeres vagy anyatejes? Segítsek vagy ne segítsek neki?

Figyelt kérdés
2 és fél hónapos a babám. Nagyon hasfájós. Már kipróbáltunk minden csodacseppet, igazából egyik sem 100%-os, de van amelyik kicsit segít. Most írt a gyerekorvos Beba Sensitive tápszert, hátha attól jobb lesz. A napi 5-6 étkezés kb. fele tej, fele tápszer. Estére pl. inkább tápszer, mert attól jobbat alszik, nem fáj úgy a pocakja. Úgy tudom anyatejes babánál nem kell, hogy minden nap legyen széklet, tápszeresnél viszont igen. A kérdésem, hogy ő akkor most minek minősül? Nem tud kakilni, nagyon szenved, 1 órát ha alszik nyugodtan, utána órákon keresztül nyom. Most tegnap és már ma is meg lett lázmérőzve, irdatlan mennyiségű zöld kaka jött belőle. Tudom, hogy ez nem megoldás, de már nem bírtam nézni, ahogy szenved. Hogy lehetne ezen változtatni? Nagyon el vagyok keseredve és rettenetesen fáradt vagyok. Nem nyavajogni akarok, de így van, nagyon kevset alszunk. Egy-egy nap, mikor valamiért nem fáj a hasa, alszik egy huzamban 6 órát is. Az evésre nagyon odafigyelek. Kérlek ha tudtok segítsetek egy-két jó tanáccsal. Köszönöm!
2014. jún. 28. 11:20
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Koszi utolso neked is! Az orvos is azzal piszkal, hogy tul van etetve. Nem tudom mennyire lehet a nagykonyv szerinti mennyisegekre adni, de ugye az o adagja mostmar lassan kb 150 kellene, hogy legyen. Viszont o meg mindig megelegszik a 90-100 ml-el. Es altalaban 3 orankent szokott enni, de mostmar par napja egyre tovabb tudom huzni es inkabb 4 ora. Ezert nem ertem, hovy miert mondjak, hogy tul van etetve.
2014. jún. 28. 13:34
 12/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom ki pontozott le, de mikor zöld volt a fiam kakija, akkor a doktor nő egyértelműen azt mondta, hogy zöld kakit az okoz, ha túleszi magát. Szóval nem engem kell lepontozni, max. lehet egy diplomázott orvos jobban tudja, nem, mint annak, aki lepontozott, de gondolom gyerekorvosi diplomával nem rendelkezik!

És ez nem jelenti azt, hogy folyamatosan esetleg túlenné magát, az lehet akár annyi is, hogy egyszer egy nap egy étkezésre sokat beevett és attól vált zöldessé a kakija.

Amúgy kérdező ezek a mennyiségek, amiket leírtál, anyatejjel és tápszerrel együttesen van ennyi? Vagy mondjuk csak tápszerből kap ennyit vagy éppen anyatejből kap ennyit?

2014. jún. 28. 16:16
 13/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolso nem en pontoztalak le, az biztos. Anyatejbol szokott olyan 80-90-et szopizni. Ha meg tapszsrt kap akkor 120-at szoktam csinalni, an hogy megissza, de altalaban hagy egy keveset. A zold kakit meg nem mondtam a dokinak, de hetfon felhivom szerintem.
2014. jún. 28. 16:20
 14/21 A kérdező kommentje:
Bocsi a hibakert, telefonrol nem egyszeru :-)
2014. jún. 28. 16:21
 15/21 A kérdező kommentje:
Egyebkent meg annyit, hogy nem ertem miert nem tud kakilni, hiszen amikor lazmeroztem ugy folyt ki belole. Mar bocsanat a reszletekert. Tehat egyaltalan nem volt kemeny a szeklet.
2014. jún. 28. 16:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan segíts neki kakilni, csak inkább szélcsővel. Mi ugyan igy voltunk, félig tápszeres volt félig anyatejes. 3 hónapos koráig tartott ez az időszak. Mi majdnem minden nap alkalmaztuk a szélcsővet. Nem szokik hozzá a baba nyugi. Most 7 hónapos azóta egyszer se kellet segíteni neki.
2014. jún. 28. 20:15
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A zöld kaki a bebas tápszertől van.
2014. jún. 28. 20:16
 18/21 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen! Holnap elso dolgom lesz beszerezni egy szelcsovet. Remelem segiteni fog.
2014. jún. 28. 20:49
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

"A zöld kaki a bebas tápszertől van."

A fiam soha nem kapott Bebas tápszert, mégis volt zöld a kakija és arra mondta azt a gyerekorvosunk, hogy nem kell megijedni, ha túleszi magát a baba, akkor előfordul az ilyen.

2014. jún. 28. 20:55
 20/21 anonim ***** válasza:
Egy tiszta anyatejes baba zöld kakival és fehér darabkákkal túlevéstől vannak. Bizonyos tápszerek, leginkább a ha-s tápszere zöld kakil eredményeznek. Mi már váltottunk bebáról és azóta nem is zöld a kakija. A többször kevesebbet éves is hasfájást okoz. De a kérdező babája és az enyém is nem hasfájás miatt szenved hanem azért mert nem tud kakilni. Nem azért mert szorulása van, hanem azért mert mert több záróizom is van a bél rendszerben, és kettő között ott a sok híg kaki, amit nem tud kinyomni. Néha segít a torna, de sokszor csak a szélcső. Ez van, vannak ilyen babák. Elég sok dokival beszéltem ebben a témában, mert ha nem segítettem neki akkor csak a szenvedés volt, itt a fórumon meg kaptam a tanácsot hogy nem szabad szélcsőveznei, hozzá szokik stb. Hát az orvosok máshogy gondolják. Nem szokik hozzá. Ahogy érettebb lesz a kis emésztőrendszere megoldódik ez is. A cseppek közül se segített ezen a problémán egyik se, mindent ki próbáltunk a 3 hónap alatt.
2014. jún. 28. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!