Hogy tanítsam a babának, hogy tőlem nyugodjon meg? Nem pedig ha enni kap, vagy hasonlók.
a hangom, ölelésem, puszi, simogatás, semmi soha semmit nem ér.
kivéve gyerekorvos után, akkor a karomban alábbhagy a sírása. és ennyi.
hogyan tanítsam a szeretetre?hogy nem csak tej van meg pelenka, hanem plusz egy ilyen jó dolog.
Ezt pont most találtam:Néha talán úgy érzed, csak egy kéz vagy, akinek mindig ott kell lennie, egy tejcsarnok, ami nonstop nyitva tart, egy öl, amiben mindig van szabad hely, egy láb, aki mindig rohan, ha hívják.
De a babának sokkal többet jelent ez: biztonságot, bizalmat, jelet arra, hogy a világ jó hely, ahol gondoskodnak róla, ahol szeretik őt, ahol érdemes élni, mert csodálatos. Épp, mint anya .
Vida Ágnes
Gyerekorvos mesélte, hogy szakmai körökben általánosan elfogadott szituáció:
(főleg első gyerekes) anyuka telefonál, hogy valami baj van, jöjjenek ki. Kimennek fél órán belül, ott találnak egy nyugodtan alvó, tüneteket nem produkáló, egészséges babát.
Az ok egyszerű: a hívás után az anya megnyugszik, hogy úgymond "osztódott a felelősség". Ezt a nyugalmat a baba is átveszi és a gyakran feszültség indukálta tünetek is elmúlnak.
Természetesen ez nem igaz a tényleges betegségekre, de sokszor csak a feszültség miatt is produkálnak betegségre utaló tüneteket a babák - ahogy ez felnőttnél is előfordulhat.
Ne stresszelj már ennyit tényleg.Mit vársz egy 8 hetes babától,virágot anyák napjára? Ha éhes,akkor nyilván az evés segít rajta,ha meg tele a pelusa,akkor meg az ha kicseréled. Ezeken kívül kell neki a te közelséged,z illatod,a szívverésed hangja,amire emlékszik még odabentről. De ha te folyton csak azon agyalsz,hogy jaj megint mi nem jó,mi nem stimmel a gyerekkel,akkor még jó,hogy ő is nyugtalan.
Engedd el magad kicsit,nem kell mindent túlkomplikálni,jön az magától,amikor itt az ideje. Kicsit légy ösztönösebb. Ami pedig nem most aktuális,azon előre ne idegeskedj.
Kéne neked egy pszichológus, még ha rövid távra, pár alkalomra is, hogy helyre jöjjön az önbizalmad. Az a mondatod nagyon nem tetszik nekem, hogy "a suliban is középátlagos voltam, anyának sem lehetek jobb". Lehet, hogy ez a szülés utáni depresszió?
Mindenkinek vannak kételyei, senki nem tökéletes, és te se vagy rosszabb, mint az összes többi anyuka. Még egy könyv is van olyan címmel, hogy Az ELÉG jó szülő.
Szia!
Nekem már 9 hónapos a babám, de hasonló cipőben jártam, mint te. Volt egy enyhe szülés utáni depresszióm.
Ne ijedj meg, nem kell pszichológus, most válsz anyává!
A babák ilyen kicsinek még csak ösztönlények, a gondoskodással fejezed ki a szereteted! Majd 2 hónapos kora körül rádmosolyog, látod, ahogy nyílik az értelme, utána minden könnyebb lesz! Az enyém most kezd hozzám bújni, átölelni... Türelem, menni fog!
ó de szépeket írtatok
reménysugár :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!