14hos kisfiunal fitymaszükület? Volt olyan akinék még ezután elmult vagy ezt már biztos müteni kell?
99%, hogy műteni kell. Enyhe szűkület esetén szokott segíteni a hormonos krém.
Mindenesetre menjetek el vele orvoshoz, mert ez úgyis egy hosszabb folyamat, jobb ha minél előbb látják, aztán ha műteni kell az még ráér.
ma voltunk dokinál mert lázas volt és rákérdeztem,nem mondta hogy szükület csak hogy 18hos korában ha nem lehet még hátra huzni neki akkor elküld mütétre amit nagyon nem akarok de ha mindenkép müteni kell akkor inkább hamarabb mig még kicsi és nem nagyon fogja fel és elfelejti.
Első válaszolo ha megkérlek majd megirod neked mit mondtak? az én fiam is szépen pisil nincs semmi gond
1. vagyok. Persze, hogy megírom.
Azért furcsa, hogy a dokitok a 18 hónapos kort emlegeti, nekem mindenki /meg az olvasmányaimban is ezt találtam/ a 2 éves kort mondta. Remélem, megoldódik. A védőnéni javasolta, hogy fürdés közben néhányszor próbáljam hátrahúzni, persze, csak amennyire lehet, a meleg víz fellazítja a bőrt. Írok majd.
Szükület esetén azért nem megy hátra mert kicsi a lyuk.
Letapadás esetén, pedig azért, mert habár a lyuk elég nagy, de a bőr a makkhoz hozzátapadt.
Csak, hogy ne legyen egyszerű a helyzet: a szűkület általában letapadással is jár (helyzetéből adódóan), de addig nem feloldható a tapadás, amíg a szűkületet nem orvosolják.
A műtétet se halogatni, se siettetni se kell. Azért nem jó túl korán csinálni, mert altatni fogják és az nagyobb gyerek jobban bírja. Az utána jövő fájdalmas hetet is jobban elmagyarázható (hogy hogyan vészelje át) egy 3 évesnek, mint egy 18 hósnak.
Tegyük hozzá, hogy kisgyermekkorban a sejtes letapadás normális, az magától el szokott válni idővel, és nem szabad bolygatni ha egyébként nincs baja a kölyöknek.
Ha tud szépen sugárban pisilni, hagyd békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!