Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejérzékeny babáknak mit...

Tejérzékeny babáknak mit adtok reggelire?

Figyelt kérdés

Jövő héten lesz 11 hónapos a fiam. Tejérzékeny de nem tudom, hogy reggel mit adjak. Házi készítésű kenyeret adok neki és házi májkrémet adok neki. Ti mit szoktatok?

Kérlek tejes dolgokat ne írjatok, mert azt mi nem ehetünk. Én is tejmentes diétán vagyok.

2014. jún. 23. 13:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Lekváros kenyér? Ha eléri az egy éves kort, akkor jöhet fokozatosan bundás kenyér is. Süthetnél neki tejmentes péksütit esetleg. Pl. kakaóscsigát, kalácsot.
2014. jún. 23. 14:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, ti mennyire vagytok "kásásak", én nagy híve vagyok. Lányom is tejalerrgiás. Nekünk felírták a pepti+ tápszert (tejmentes), és azzal lehet főzni is. Úgyhogy én hétköznap azzal készítettem neki kását. A DM-es 4Korn kása pl. gluténmentes is, és főzni sem kell, csak a langyos italba belekeverni. Lehet bele gyümit tenni. De van mindenféle babaműzli, gabonakészítmény. Ezt mind elkészítheted akár a tejmentes tápszerrel, akár kókusz-, zab- vagy rizstejjel. (Szójával még nem szabad) A táoszer szerintem azért jobb, mert abban van kalcium is, ami a gabonatejekben nincs, hacsak külön hozzá nem teszik. Hétvégén reggelire nekünk palacsinta van, és azt is külön készítem neki a pepti+-szal tej helyett.

Mivel én gluténérzékeny is vagyok, szeretem, ha egy nap ő csak egyszer eszik liszteset (én mondjuk vacsira adok kenyeret), így reggelire mehet a kása. Vagy ilyet te estére adsz a tiédnek?

Akkor reggelire mehet tojás a kenyér mellé, vagy én szoktam ghit főzni (vajból készül, de tejfehérje és tejcukor mentes, egészségesebb a margarinnál). A virsli elég gáz, de néha lehet azt is, én heti egyszer adok, azt hiszem az Orsiban és a Ságában nincs tej. Kenyérre kenhető dolgok készíthetők tojásból, esetleg pástétomot lehet otthon főtt-sült húsból. Zöldségkrémeket is megpróbálhatod, répás, karalábés, stb., amit már ehet.

Mi már két éve nyomjuk a tejmentes diétát, teljesen kiművelődtem a témában :) Én innen: [link] sok jó ötletet kaptam.

2014. jún. 23. 14:32
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket. Idáig csak szopizott reggel, de most már igényli egy hete a reggelit is szopizás után elfogadja már. A tojásos dolgot kifelejtettem, hogy családban van tojás érzékeny ezért javasolták, hogy 1 éves kor után adjak neki. Jó evő csak a védő nőm nem tudott segiteni. Igen pékárukat sütöm már de abból szó szerint nem tudok eleget, mett a 3 éves lányom is rájar. :-)

A növényi tejeket is úgy tudom, hogy csak 1 éves kor után ajálják. Na ez az egy tanács volt amit ma kaptam. Kását kipróbálom.

2014. jún. 23. 15:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha szopik még, az tök jó, akkor van minden egyelőre, ami a tejben van :) A kásákat vízzel is lehet csinálni, amíg a növényi tejeket nem ihatja. Aztán ahogy elválasztóik, lehet tejmentes tápszerrel süríteni, ha nem vagy ellene. Sinlacot vagy Sinemilt nem írt az orvos? Az is jár ilyenkor támogatással. Az egy rizses pép, vízzel készítendő. Háts sajnos a cukrot sem spórolják ki belőle, ezért a babák nagyon szeretik. Enyém 18 hónapos koráig szopott, de egy éves korától tejm. tápszerrel sürítem a főzelékeit.
2014. jún. 24. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!