Hogyan altattok napközben?
Nálunk is egy cirkusz volt minden altatás, éjjel nappal, míg úgy döntöttem, hogy nem szoktatom hozzá, hogy csak ölben tudjon elaludni, ráadásul mindig felsírt ha letettem az ágyba, hiába aludt már a vállamon... szóval én a Suttogó módszert alkalmaztam, 6 hetes kora óta nagyon következetesen figyeltem rá, hogy mindig még ébren tegyem be a kiságyába, ne az evésbe aludjon be (mondjuk az enyém ébredés után evett, és utána fennt volt) és a vállamon mindig csak megnyugtattam, de nem hagytam hogy ott elaludjon, hanem ha abbahagyta a sírást visszatettem a kiságyba. Ezt volt hogy fél óráig játszottuk, olyan is volt hogy csak simogattam az ágyába, míg meg nem nyugodott, ha már mondjuk 5-ödszörre tettem vissza az ágyba. Ha már ez sem használt, volt hogy magára hagytam pár percre, és utána elaludt (ezt mondjuk nem javasolta a Suttogó, de volt hogy már nem bírtam, és elringatni meg nem akartam, mert akkor kárba veszett volna minden addigi igyekezet).
Ez egy elég nehéz és idegörlő módszer, rengeteg sírással jár, nem megy egyik napról a másikra, de biztosan használ.
3 hónapos kora óta simán elalszik egyedül este (mindig fürdetés után fektetjük le), és rá pár hétre már a nappali alvásokkal sem volt gond. Nem kell sem ringatni, sem szoptatni, ha látom hogy ásítozik, egyszerűen beteszem az ágyba, szóval szerintem megérte végigszenvedni azt a pár hetet/hónapot.
Ölembe veszem, leülök vele és előre-hátra dülöngélek, mint a bolondok az elmegyógyban, s közben cirmos cica hajt énekelek. :)
(Egyébként egyszer megpróbáltam megtanítani egyedül elaludni, ment is volna neki, csak egy nap front lehetett v nemtommi, de nagyon nyűgös, sírós volt, 3-4 órát ordított én meg így vígasztaltam és bealudt. Na azóta ez a trükköm altatásra.)
a szobabába babakocsiban huzogatom, közben szól a zene (10hós).
tényleg senki sem tudja a kiságyban altatni? Azt hittem csak mi bénázunk.
Az első vagyok.:)
Nekem most is a nagyszobában alszik a kanapén... :)
De már vagy 2 órája...Egyszer-egyszer felkelt,felnézett,hogy ottvagyok-e a feje fölött a fotelban,majd kérte a cummantóját,és aludt tovább...:) Már rég aludt ekkorát így délelőtt...,úgyhogy most szétnetezem az agyamat...:)
További jó babázást,és persze jó altatásokat kívánok mindenkinek! :)
Üdv.,egy 5 hónapos kis gyönyörűség anyuja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!