Miert nem akar egyedul ulni a babam?
Hát nem akarlak kiábrándítani, de elfogúlt vagy a babád dal kapcsolatban.
Se nem erős, de nem ügyes, se nem fürge.
Ha ezeket 5 hónaposan csinálná, akkor lennének rá igazak a fentiek.
Inkább le van maradva, s kicsit rá kéne gyúrnod, hogy ösztönözd a kúszásra.
Lányom 4 hónaposan fogott oda vissza, 5 hónaposan kúszott, 6 hónaposan mászott s felült, 7 hónaposan felállt, 1 évesen indúlt el.
A fiam 5 hónaposan nem fordúlt meg, aggaszott, mert a lányom ennyi idősen már megfordúlt, elvittem konduktorhoz, aki nagyon jó feladatokat mutatott hogy gyakoroljunk otthon. 6 hónaposan kúszott, 7 hónaposan mászott, felült, 8 hónaposan felállt, s 10 hónaposan elindúlt. Most 1 éves, szalad!
kedves 12-es, azért ne a te gyereked (gyerekeid) fejlődési ütemével példálózz a kérdezőnek, mert beijeszted....Szuper, hogy ilyen gyorsak voltak a gyerkőceid, de nem ez az általános, és nem is a "kellő" időpontokat mondtad.
Kérdező, ahogy előttem is írták már páran, nem az ülés a fontos, hanem a kúszás, mászás, az ellentétes agyféltekék összehangolódásának a folyamata. Az ülés mászásból indul ki, vagy esetleg mint az én babámnak, ő sokat szeretett oldalfekvésben játszani, könyöktámasszal, és onnan ült fel, de pár héttel később mégis a mászásból való ülés lett nála a jellemzőbb. 8 hónaposan már kezdeni kellene a kúszást, de mivel nagy baba, valószínű ez korlátozza. Legyen minél többet hasonfekve, játékokkal körberakva, hogy legyen motivációja elindulni értük :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!