Se tej, se tápszer? Hogy csináljam?
kakaót bele!! sztem mindenhol elérkezik az a pillanat mikor már nem ízlik a tápszer,lányomnál ez kb egy évesen jött,fiamnál most 8 hósan,tezek bele 2 dl-hez kb egy kávékanál nyuszis kakaót,így megissza,tejbe dettó tehetsz
vagy helyettesítsd másmilyen tejtermékkel
Kerdezo ha at akarod ra fokozatosan szoktatni akkor csinald a kovetkezot:
Pl. a 300ml tapszer helyett keszits 250ml tapszert es ontsel hozza 50 ml rendes tejet. Igy az ize nem lesz hirtelen olyan mas. Csinlad ezt par napig.
Utanna 200ml tapszerhez ontsel 100ml tejet, ezt is par napig.
Utanna keverd felesbe, majd fokozatosan csokkentsd a tapszert es noveld a tejet.
En igy szoktattam at a kisfiam annak idejen. Kulfoldon elunk es itt tanacsoltak igy. Nallunk bevallt.
Nekem sem itta a tápszert a tejem 13 hónaposan ment el. Tejet kortyonként, egyre többet kapott. Illetve turmixnak elkészítve kapta. Meggyel, banánnal. Joghurtot szintén gyümölccsel ízesítettem. Én is 3,5%-os tejet adtam. Kakaót jóval később kapott, én mindig a natúr ízekkel kezdek.
De 2 éves korára itta a kakaót a macikávét is. Karamellás tej, a mai napig nem ízlik neki, pedig már 4 éves lesz.
szerintem se baj feltétlen, ha nem issza a tejet. elvileg nem is kéne a tehén tejét meginnia az embernek, a kisboci sem inná meg az anyatejet :) :)
na de viccet félretéve, tényleg jó, ha mondjuk adsz neki joghurtot, túrót, csinálsz neki mondjuk banánturmixot.
lehet rizsnyákot is készíteni (ledarálod szárazon a rizst, és vízzel megfőzöd, vagy a megfőzött riszt darálod össze, mind1, keres rá google-n) a rizsnyák bevált dolog a babáknál, ha jól tudom már 4-5 hónapos baba is kaphatja.
tejbegrizzel is próbálkozhatsz, az én egy évesem szereti :) fahéjjal ízesítheted, vagy ami tetszik ...
inni ha lehet vizet adj neki, esetleg gyerekteát, frissen préselt gyümölcs levét. (most jön a gyümölcsök szezonja, piacon 2-300 Forintokért lehet egy egy fajta kilóját venni, hígíthatod a levüket vízzel)
az én babám mondjuk anyatejes, de szerintem a nagybabáknak való tápszerben is megvan egy csomó minden
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!