Nem rossz a 9 hetes babámnak kint a melegben, séta közben?
Nyugodtan menjetek!!:-)
Ne süsse sehol a nap a babát, mert nagyon éget, a bőrének nem jó. Legyen árnyékban a kocsiban, hordozóban, akár ernyővel, pelenkával, de árnyékold!
Elég rá egy rugi, vagy egy kising, nagyon melege lesz, fűti alulról a kocsi is. Lehetőleg ne délben menjetek, hanem reggel, vagy késő délután.
Én már egyhetesen jártam vele sétállni, és mindig kint ettünk az udvaron, ott volt velem a hordozóban, és imád kint lenni. Ő már egyáltalán nem kicsi ahhoz, hogy akár órákat kint legyen, de elsőre azért 20 perc legyen, aztán szoktasd a nagyobb sétákhoz. De hidd el, élvezni fogja:-)
(mi is azért jövünk be sokszor muszályból, mert bent hűvösebb van ahogy mondod, akár 10 fokkal is. )
Ha házban laktok én azt csinálnám a helyedben, hogy vennék egy jó nagy napernyőt és kitenném a babát minél többet a levegőre. Nyilván mikor a déli dögmelegek vannak valóban jobb bent lenni, de nekem a gyerekorvos azt mondta mikor megkérdeztem, hogy mit válasszak, amikor kint nagy meleg van inkább panelben maradjunk ahol nincs akkora meleg, vagy árnyékban a kertben, azt mondta, hogy félárnyékos helyen a kertben. Szóval minél többet levegőn. 9 hetesen már nem kicsi, hogy nyáron kimenjen. Kezd egyszer délután a ház árnyékába, 1-2 órát, aztán növelheted az időt amit kint tölt. Már látni fogod, hogy ő mennyire szereti vagy bírja kinn. Mi a kisbabánkkal már 3 hetesen szinte egész nap a levegőn voltunk. Láttuk, hogy szereti, jól érzi magát és azóta többször voltunk már kinn ilyen hosszú időre. Mi csak a kertbe tudunk kijárni, nem házban lakunk, de sokkal jobban szeretem mint a sétát, mert mikor szopiidő van, nem kell hazarohanjak, megetetem és mehet vissza a levegőre, nincs akkora zaj, por, kereshetek árnyékot, a te esetedben egy nagy napernyővel oldanám meg.
Az öltözködést a többiek már leírták. Esetleg ha azt választod, hogy nem sétálni méssz a babával és kint hagyod a levegőn a ház körül, vegyél méterárusnál egy nagy db.gézt amivel letakarhatod a kocsit, védve a babát a legyektől, szunyogoktól. És nagyon vigyázz a napra, én nem kentem be soha a babát, de vigyázok, hogy lehetőleg mindig árnyékban legyen.
Jó babázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!