Mikor vigyem sétélni az ujszülött babámat (szeptemberi lessz elvileg), mit vigyek magammal (vizet, tejet ha szomjas lessz)?
Figyelt kérdés
Elsö baba és nem tudom mire lehet szükség egy séta alatt,légyszi segitsetek.2008. júl. 31. 10:39
1/4 anonim válasza:
Szia!
Szeptemberben, ha hűvös lesz takarót! Gondolom nem akarod 2 - 3 órán keresztül sétáltatni? Először elég neki 15 - 20 perc levegőzés, amit majd növelhetsz. Szopi, büfi után menjetek a levegőre és a köv. szopizásig érj haza. Nem kell semmi viz neki, ha tudod szoptatni. A levegő úgyis elnyomja és aludni fog.
2/4 anonim válasza:
Csak egy babakocsira.Eleinte úgyis szopi után fogod levinni,és nem maradtok sokáig.Legalább 2 héttel,de rossz idő esetén,akár hárommal is szülés után.
3/4 anonim válasza:
Egy újszülöttel max 20-30 percet lehet az elején kint lenni, főleg szeptemberben, amikor lehet, hogy már nem is annyira jó az idő. Én mindig szopi után mentem sétálni, így biztos, hogy nem éhezik meg a baba a séta alatt, és még el is alszik. Szerintem nem kell semmi folyadékot vinni rövidebb sétákhoz. Ha majd 1-2 órát is kinnt lesztek akkor már érdemes cumisüvegben vizet vinni. De arra számíts, hogy az első hetekben a babák szinte rögtön elalszanak, ahogy kiviszik őket sétálni. És még annyit, én márciusban szültem, és mi először 10 naposan mentünk ki, és az első 2-3 napban csak 5-10 percre az erkélyre. Majd utána vittem ki az utcára a kicsit, és mindig egy kicsit hosszabb időre. Néhány hét után már bármennyi időt kint lehettek, ha az időjárás is engedi, csak az elején figyelj a fokozatosságra.
4/4 anonim válasza:
Én is szeptember elejére várom a babámat. Az első kislányomat januárban szültem, akkor 4 hétig csak az erkélyen levegőztünk az orvos tanácsára. Most úgy tervezem, hogy két hetesen már megyünk babakocsival sétálni. Szopi után fogom őt is, korábban is így csináltam. Azért én mindig vittem egy cumisüvegben vizet, nem tudom, minek, mikor soha életében nem ivott cumisüvegből :-) De azért megnyugtató volt. Plédet vigyél neki, zsepit, esetleg törlőkendőt. Azért első néhány alkalommal ne menj túl messzire vele, amíg kitapasztalod, hogy viselkedik a babkocsiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!