Miért ültetnek olyan babát is, akik maguktól még nem képesek erre?
Azért kérdezem csak, mert 3. gyermekem 8 hónapos, nem tud még egyedül felülni, ezért én nem is ültetem őt, max a kezemben megtámasztva.
Viszont nagyon sok hasonló korú babát látok ülve babakocsiban, itt-ott, holott tudom róla, hogy még egyedül ő sem tud felülni. Ezek az anyukák nem féltik babájukat, hogy baja lesz a gerincüknek? Én egyiket sem ültettem idő előtt, nem is javasolják, úgy tudom.
Mert nem érdekli őket, hogy mennyit ártanak vele :S
Tudod, vannak ezek a hozzáállású anyukák, akik a "mi is felnőttünk így, még sincs SEMMI bajunk"....
Meg azért, mert mondják ismerősök, meg olvassák ilyen helyen is, hogy "az én fiam/lányom 4 hónaposan már ült", nem értik, hogy az övéké mért van lemaradva a többitől, ba vannak sz*rva, ha 8 hónaposan nem mászik vagy kapaszkodik még fel.
Nem értem. Nincs két egyforma baba. Az enyém 7-8 hónaposan ült fel egyedül, 11 hósan kezdett el mászni, 13 hósan menni. Nem paráztam. Minden eljön a maga idejében.
Azért ültetik mert akkor jobban lát és nem ordít.... vannak akiknek a pillanatnyi nyugalom fontosabb mint a későbbi gerincbajok miatti macera.
Hát sajnos ez van
az én lányom 4 hónapos kora óta !folyamatos! hasprést csinált,amint vízszintbe került. tehát hanyatt fekve,folymatosan tartotta a fejét,vállát,szó szerint görcsben volt a teste,akár egész ébrenlét alatt is!
sztem ez sem jó! és azzal,h. 120 fokban megdöntöm a támlát,még nem ártok,hisz a testsúlya nem a gerincére nehezedik. onnan viszontg hamar felült maga is.
Köszi utolsó, és persze a többieknek is.
Örülnék, ha még válaszolnának olyan anyukák, akik személyesen érintettek a témában.
Persze az enyém sem fekszik már a babakocsiban, meg van már emelve, de nem teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!