Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az én gyerekem le van maradva?...

Az én gyerekem le van maradva? Ma az egyik kereskedelmi csatorna babás műsorában volt egy kis 10 hós baba. Hozzá képest az enyém. Sehol sincs!

Figyelt kérdés

Az enyém 8 hós, de fele akkora, mint az volt, csak 7 kg. Az a baba járássegítővel már ment és a "Mit mond a kutyus?" kérdésre már vau-vau-zott.

Az enyém egyedül nem ül még. Kúszik, már majdnem mászik és pápá-t int.

Két hónap hosszú idő és lehet, hogy sok változás történik még ezidő alatt?

2010. jan. 2. 13:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Jaj,ne ilyenekhez méregesd a gyereked!Sőt,egyáltalán ne hasonlítgasd senkihez!Egy ilyen műsorban rengeteg gyerek közül választanak,és naná,h azt fogják választani,amelyik a legtöbbet tudja produkálni.Arról nem is beszélve,h azért,mert 10 hónaposnak mondták,egyáltalán nem biztos,h annyi is volt...
2010. jan. 2. 13:52
 2/10 anonim ***** válasza:

Minden gyerek máshogy fejlődik.Nem kell hasonlítgatni egymáshoz őket.Nics lemaradva a babád,ő a maga sebességében fejlődik jól!

Csak egy példa,az én fiam 8 hónapos kora óta,és egyedül járja körbe a szobát!Semmit nem jelent.Vannak gyorsabb és lassabb babák.

A tied is úgy jó ahogy van!:-)

2010. jan. 2. 13:54
 3/10 anonim ***** válasza:
ne ijedj meg, ebben a korban még nagyon eltérő eredményt mutatnak a babák a fejlődésben. láttam már 8 hónaposan járó babát is. 2 hónap pedig rengeteg idő még ilyenkor
2010. jan. 2. 13:54
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát egyrészt igen, az én fiam pl. minden ilyen lépcsőt akkor ért el egy nap alatt tökélyre fejlesztve mikor már épp kezdtem nagyon aggódni és már azon voltam hogy tényleg elviszem megmutatni vmi szakértőnek :)

De egyébként meg utálom ezt a babavilág c. műsort, múltkor is a fejlesztő játékokról volt szó (nagy reklám meg üzlet az egész) és ott is egy 8-9 hós baba volt aki már mindenfélét csinált a fejlesztő játékokkal, rendeltetés szerűen használta őket, formabedobózott stb...

Hát én is sokkot kaptam mert az én fiam ennyi idősen még a dolgok nyalogatása, rágcsálása résznél tartott :)

Ha pápát int és kúszik akkor nincs semmi baja sztem. Az is lehet hogy a mászás ki is marad és egyből menni fog 1 évesen vagy utána. Sztem nincs miért aggódnod.

Az én fiam még 1 évesen se intett pápát és a testrészeit is csak jó 18 hósan mutatta meg.

2010. jan. 2. 13:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem akartam hasonlítgatni, csak első baba és a családban sincs másik kicsi. Fogalmam sincs pontosan, hogy mit kellene tudnia már az átlaghoz képest.
2010. jan. 2. 13:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Nincs lemaradva!!! Az előttem válaszolónak teljesen igaza van. Ne mérd más babához a tiédet!!! Okos,ügyes babád van, szépen apránként meg fog tanulni mindent, hagyd a saját ritmusában fejlődni, máséval meg ne foglalkozz,ne hasonlítsd!!
2010. jan. 2. 13:56
 7/10 anonim ***** válasza:
2010. jan. 2. 13:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Nincs lemaradva semmivel a babád! Tényleg felesleges hasonlítgatni mert előbb-utóbb minden gyerek egy szintre kerül. Mindegyik meg fog tanulni ülni, mászni, menni, beszélni. Szóval ne csinálj magadnak újabb stresszfaktort!
2010. jan. 2. 13:58
 9/10 anonim ***** válasza:

:)) igen, lehet jótékonyan elhallgattak néhány hónapot..

Ha megvigasztal, az enyéim 15 hónaposan kezdtek járni.

Nálunk is volt aranyos anyuka a játszótéren: jé, az övé mennyivel fiatalabb, mégis ezt-azt csinál...(ilyenkor azt gondoltam:igen, de az enyém ilyen-olyanabb és ami fő, az enyém!) hadd mondják.

Semmiről nem maradtok le, ne félj!

és két hónap tényleg hosszú idő ilyen kicsiknél!

2010. jan. 2. 13:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket. Az enyém gyakran már összeüti a kis tárgyakat, főként a formabedobó elemeit. Akkor máris összegeztem magamban: van, amiben ügyesebb az átlagnál, van, amiben nem. Köszönöm!
2010. jan. 2. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!