Akinek fogyatékos a gyermeke, mikortól derült ki? Mire kell figyelni, mit vett észre a babán, hogy másképp csinált volna valamit?
Csak paramami vagyok.. első babás.
most 4 hónapos, nagyon mosolygós, követ mindent, figyel ránk, tartja a szemkontaktust, forog hasról hátra, stb, most már meg lehet nyugodni, hogy nem lesz baja? gondolok fogyatékosságra.
Autizmussal kapcsolatban mit lehet tudni? Ők már baba korukban is másképp viselkedtek?
Teljesen normális a babád, amit kell csinálja!
Az autizmus szerintem később derül ki, nem 4 hónaposan, akár 1-2 évesen, sőt talán ovisan. Nem értek hozzá szerencsére, de én mindig azt figyeltem a gyerekemen, hgoy mi az amit csinálnia kell már amiket írtál te is hogy forok, mosolyog stb. persze ha 1 hónappal később kezdett volna járni akkor sem hittem volna hogy baj van.
Amúgy a szülés körülményei is sokat számítanak, volt-e valami gond.
Nyugi nem lesz semmi, ha így folytatod kikészülsz, mert lehet nem akkor fog felülni, járni, mászni, kúszni mint a nagykönyvben meg van írva és te valami betegséget keresel mögötte. Persze kell foglalkokzni ilyennel akár dévény, ilyemsi tornával, de azért nem fogyatékosságot jelent.
A fiam még nem beszél pedig már azért kéne 2 évesen, de nem izgat, mond szavakat, de más gyerek többet tud már mondani, de ez van, hamar csinált mindent, a beszéd úgy látszik várat magára, ettől még biztos vagyok benne hogy egészséges.
Kb 1 éves korban derül ki.
Ha autistaságra gyanakodnánk(az én tesóm 6 hónaposan forgott)ezek az okok:
mindig ugyanazt a játékot választja
fél, ha elveszti az egyensúját.
de ezt ki lehet mutatni gépekkel is.
De ha nincs autista, vagy ilyesmi a családban akkor szinte bizti hogy nem lesz autista.
de cuki lehet a te egészséges kis babád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!