Akiknek a babája 4 kg körül született, mikortól volt jó rájuk a 62-68-as ruhák?
A baba hosszától függ a ruha mérete leginkább. Van 60cm-s 4kg-s baba is, rá nyilván a 62-es lesz jó születésekor és rá 3-4 hétre már a 68-as.
Meg van 51cm-s 4kg-s baba, ő születése után 56-ost fog hordani és csak később lesz jó rá a 68-as, mondjuk 2-3 hónaposan.
Húgom azt hiszem 4160 grammal született és mivel 59 centivel,így elejétől a 62-68-asokat hordta.Lányom 2hósan volt 62centi,így ő akkortól már azt hordta.
Majd tél közeledtével vegyél neki cipőt,kabátot,nem tudhatod mekkora lesz.Lehet 68centi lesz,lehet 75,lehet nagyobb.
Ja, és téli holmija a fiamnak már 3 hónaposak kellett, mikor akkor már télbe voltunk, neki bundazsákja volt és sapkája. Cipőre ekkor még nem volt szükség, mert a bundazsák mindent takart és amúgy is pléddel volt letakarva.
8 hónaposan is lehet még bundazsákba tenni és cipő így még nem kell. Vagy ha külön téli kabátot és téli nadrágot akarsz ráadni, akkor ahhoz mehet már szerintem 8 hónaposan a cipő. De úgy is gondolom be lesz takarva. De ezt majd akkor látod, ha ott lesztek.:)
Első !
54 centi nem átlag feletti,főleg nem 4kilóhoz.
"Első !
54 centi nem átlag feletti,főleg nem 4kilóhoz."
1. Az átlagos súlyú babák 50 cm környékén születnek. Tehát az 54 cm egy picit nagyobb az átlagnál.
De egyébként nem is a születési súlyára gondoltam, hanem később, amikor is az átlag babák x hosszúak voltak, addig ő több cm-el hosszabb volt az átlagnál. Tehát erre gondoltam, hogy mindig is egy kicsit átlagon felüli hosszal rendelkezett.
Például a fiam most 3 és fél éves és egy átlagos 3 és fél éves fiú 99 cm, addig az én fiam jelenleg 104 cm. Tehát egy kicsit nagyobb az átlagnál, éppen ezért a ruhaváltás nálunk korábban történt mindig is a méret miatt az átlagosnál!
Kisfiam 3850grammal és 55centivel született. A kilónak nincs túl sok köze a ruha mérethez. A kisfiam 56-os rucikkal kezdte, kb 2 hétig hordta őket, a 62-est talán egy hónapig hordta, de a kisfiam extrém eset, rettenetesen sokat nőtt mindig. 1 évesen a 18-24 hós ruhákat hordja, akkora mint egy 2 éves forma gyerek.
Barátnőm kislánya 50 centivel született, kis csipkehúsú kislány, ő most lesz 1 éves és 6-9 hós ruhákat hord még.
8 hós babádra előre ne akarj ruhát venni, ha új jársz mint mi hogy bőven a 8hósaknak való felett kell majd ruha akkor feleslegesen vásároltál be.
Ráérsz ősszel vásárolni neki ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!