Akiknek 20-on hetesen született a babája, írnátok
tapasztalatot? Hogy alakult a kicsi egészsége,
fejlődése?
Figyelt kérdés
2014. máj. 31. 20:56
1/7 anonim válasza:
csak azt tudom leírni aminek szemtanúja voltam, remélem nem baj!
26 héten született baba, 900g-mal, lêlegeztető gépre került szondával táplálták. aztán ahogy erősödött kapott tápszer cumisüvegből, ügyesen evett, abbahagyták a szondázást. szépen gyarapodott, csak az oxigén potlással volt baj. az oxigénről nem akart "leszokni". 4 hónap után hazakerült, de vissza kellett vinni mert kellett még oxigén. de 1 hét mulva ujra otthpn volt, azóta minden oké. 7 hós szép baba
mozgása lassabban fejlődik, a kiírt időponthoz viszonyítják, és ahhoz képest normális
2014. máj. 31. 21:06
2/7 anonim válasza:
én 29 hétre születtem jo nagy babaként 1600 g-mal. gyarapodásban urolértem a kortársalat. 2 honapt voltam korházban először szondával etettek lélegeztetőgêp, 3 hetesen anyukámnak kiadtak szopizni amit 8 hónapos koromig csináltam. mozgásom koromnak megfelelően fejlődött
most itt vagyok 21 êvesen, és nekem is van egy csodaszép kislânyom
Itt egy videó nézd meg ebből sokmindent megtudhatsz itthon forgatott és nem is olyan régi.Remélem tudtam segíteni.29hkm
2014. máj. 31. 21:17
4/7 anonim válasza:
28. hétre született babám, 900 gr volt. Egy hétig lélegeztetőgépen volt, utána légzés támogatást, majd légtérbe oxigén. Ez kb egy hónap volt így. Szondán kapta az anyatejet, fokozatosan emelve az adagokat, 2 gr-ról indult... 1300 gr volt, mikor kivették, és megszoptathattam, ez annak a függvénye volt, hogy már tudott egyedül lélegezni. Nagyon kis ügyesen szopizott, ezt űzte egészen 2 és fél éves koráig. A súlya/alatta volt kortársainál, egy évesen 7,5 kg volt, mozgásfejlődése is lassabb volt, ellenben egy évesen kezdett beszélni, két évesen már mondókázott rendesen. Most már 15 éves, mindvégig kitűnő tanuló a suliban, semmi hátránya nincs a koraszülöttsége miatt. Immunrendszere kimondottan erős, talán alsós korában hiányzott párszor a suliból.
2014. jún. 1. 15:55
5/7 anonim válasza:
4es nehéz lehetett akkor neked! jó neked hogy ilyen büszke lehetsz a gyermekedre!
2014. jún. 1. 17:02
6/7 A kérdező kommentje:
3-as válaszoló, nagyon köszi! De a többieknek is. Írjatok még, légyszi, sokan, sok tapasztalatot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!